A mi Józsefvárosunk

745. A szegénylány 'ártatlansága'

2018. április 16. - Amijo

A Csalás, csalásabb és legcsalásabb poszt,
pontosabban Gábor György* írásának margójára. 

Gyurcsány, aki tán legkövetkezetesebben kitart amellett, hogy nincs nagy és kis csalás, csak CSALÁS VAN (Megj.: 40 körzetben megtámadta a választás eredményét a DK), ami egy választási rendszer lényegének mond ellent, szerintem a legközelebb áll az igazsághoz. Mondhatni ezért, hogy kisebb-nagyobb csalásokat el tud viselni egy építési projekt, egy könyvelési kimutatás s még sorolhatnám, mi minden más, de egy választásnak – akárcsak (hajdan) a szegénylány "ártatlanságának" – nincs egyebe a makulátlan csalhatatlanságnál.

semjen_orban201804.jpg

S Gábor Györgynek abban van igaza, hogy a hosszan érlelt s páratlanul szemfényvesztő, "itt a piros, hol a piros" játék – melyben a Fidesznek sikerült tettestárssá zülleszteni a bel- és külföldi magyarság jelentős részét – nemcsak a "választás rendjére" vonatkozó parag- rafusokban érhető tetten, s persze, abban is, hogy ezt a hosszú évek munkájával előké- szített gyalázatot, nemcsak jogi, hanem politikai felelősségre vonásnak is követnie kell.

P.s.: Vajon merül-e fel bárkiben is bármilyen kétely a Kétely-bizottság jogosultságát illetően? Bennem ugyanis már a választások előtt felmerültek kételyek, no nem dr. Magyar György ellen, hanem a határszéli viskókba százszámra történő, idegen állampolgárságú személyek bejelentkezéseivel kapcsolatban, akiket magyar rendszámú kisbuszokkal szállítgatnak ide-oda. No de szóljon erről szakszerűbben, maga dr. Magyar György...

Amit Magyarország, nagyjából a horvát, román és szerb példát követve bevezetett, az korlátozza a Magyarországon, a magyar törvények hatálya alatt élők jogát, hogy maguk döntsenek a sorsukról: maguk döntsék el, hogy milyen összetételű parlament döntsön a gazdaság, a társadalompolitika, a külpolitika alapvető kérdéseiről, vagyis hogy ki kormá- nyozzon. Hogy ez nem csak spekulatív állítás, azt az is mutatja, hogy 2014-től a Fidesznek csak a határon túl, levélben leadott szavazatok figyelembe vételével volt kétharmados többsége, csak ezek okán hozhatott a veszprémi időközi választás elvesztéséig ellenzéki támogatás nélkül kétharmados törvényt, például a fővárosi közgyűlés átalakításáról a Fi- desz érdekében. Nem kevesebbet jelent ez, mint hogy korlátozódik a magyarországi pol- gárok közösségének szuverenitása. Ez ne volna súlyos kérdése a választójogi rendszernek?

Budaházy Gusztáv

* Gábor György (Budapest, 1954. február 6.) filozófus, habil. egyetemi tanár, jelenleg az MTA Filozófiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa

***

Most szombaton lezajlott az utóbbi időszak valószínűleg legnagyobb ellenzéki tüntetése. Ezzel egyidőben – szombat éjjelre – megszámolták az összes szavazatot, így valamennyi egyéni választókerületben megszületett a nem jogerős végeredmény, és elvileg véglegessé vált az Országgyűlés összetétele. Az ellenzék közben csalás után nyomoz, kikérték a jegyző- könyveket, ahol igen sok „furcsaságot” találtak. Mi meg addig egyszerűen senkik vagyunk, ahogy azt a Fidesz egyik ifjú váci prominense megüzente a Facebook-on keresztül. Nem is értem, miért tartunk holmi választásokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4313839302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása