A mi Józsefvárosunk

724. Pisti a pénzzivatarban

2018. február 14. - Amijo

Itt van nekünk ez a jóarcú, szerény fiatalember, a Pisti (balszélen). Akit most az OLAF-tól kezdve mindenki csak bánt, meg azt terjesztik róla, hogy lopós. Pedig nem is, tényleg nem, csak egyszerűen van egy olyanja, hogy bármihez nyúl szegény, akár akarja, akár nem, az hipphopp arannyá (kastéllyá, palotává, kertes villává, szállodává, stb.) változik. Miközben véletlenül egyfolytában hull rá, egyre csak hull a (köz)pénzeső. Van ilyen, nem? Na.

tiborcz4.jpg

Különben is, már rég eladta az OLAF által megpiszkált céget, bár igaz, ami igaz, előtte még az összes pénzt kivette belőle. De hát most hagyta volna ott? Naugye. Arról nem is beszél- ve, hogy az OLAF direkt csak azért szedte most elő a Pisti gyerek végtelen szerencséjét, hogy alattomosan beavatkozzon a választásba. Meg hogy bántsa a miniszterelnök úr saját lábon álló családját. Úgyhogy kéremszépen, tessék csak szépen tovább ballagni, nincsen itt semmi látnivaló. (Szerencsére Lázár Janó rögtön megvédte az Eliost meg a Pistit, szerinte minden rendben volt a beruházás(ok) körül, és ha ő mondja, akkor az úgy is van.)

Elios-ügy: Nagy pénzt vett ki Tiborcz, de most Simicskával fizettetnének.
Orbán Viktor veje nem a papírok aláírásában, hanem a pénzfelvételben jeleskedett.
Mutatjuk, hogyan csinálta. (24.hu)

P.s.: Itt van azért még egy régebbi, 2015 nyarán íródott igen részletes cikk a 444.hu-ról, csak hogy értsük, hogy miképpen lehetséges az a nagy vakszerencse, hogy valakit – teszem azt, a miniszterelnök vejét – állandóan váratlan pénzeső áztatja… (És már meg is van a válasz arra, hogy ez az áldott jó Tiborcz gyerek miképpen is lopkodhatta végig vidáman az ország számtalan önkormányzatát.)

***

Pontosan egy hónappal azután, hogy a Wall Street Journal nyomán a hazai lapok meg- írták, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos – mint utóbb kiderült, akár a szervezett bűnözés gyanúját is felvető – szabálytalanságokat tárt fel az Elios Zrt. (Tiborcz István korábbi cége) által elnyert mintegy 40 millió eurónyi uniós közbeszerzései körül, végre megszólalt a Legfőbb Ügyészség (LÜ). Az az ügyészség, amelyik 2015-16-ban már vizsgálta az Orbán Viktor veje, Tiborcz István által hol tulajdonolt, hol vezetett cég ügyeit, ám bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. (Index)

Magyar Bálint szerint elképzelhetetlen hogy az ügyészség komolyan nyomozzon ebben az ügyben, és bármit is feltárjon. Szerinte ezt az egész felbugyogó mocskot a Polt-féle ügyészség majd röhögve elsikálja. Nos, majd meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4813668644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása