A mi Józsefvárosunk

688. Ez sem jött össze

2017. október 28. - Amijo

De miért is tette volna. Hétvégére, röviden: még valamikor augusztusban került szóba itt a blogon is, hogy – állítólag a BKV – a Rákóczi téren korláterdőt telepített a metrólejáró melletti beugróba a hajléktalanok ellen. Az Index akkoriban közérdekű adatigényléssel fordultunk a BKV-hoz, és arra voltak kíváncsiak, hogy mennyi pénzt költöttek a korlátokra és azok beépítésére. Kiderült, hogy "a munka teljes költsége 387 ezer 457 forint volt. A munkákat 11 fő 128 órában végezte". Most az Urbanistán jelent meg megint a témában egy rövid írás – meg az alábbi kép – az egész értelmetlenségéről.

rakoczi_ter-korlat3.jpg

Ugyanolyan feleslegesen borzolták a kedélyeket ezekkel a korlátokkal, mint tették azt a Kiscsibész téri padokéval. Sokba került, ronda, de legalább semmit sem ér. Viszont érzéketlen és embertelen. Csakúgy, mint az összes többi, ugyanilyen eszement, a város- és kerületvezetés által roppant mód kedvelt megoldás.

De hogy így a hét végén semmiképp ne maradjunk jó hír nélkül, íme, örvengy nép! Mert ugyan a lekorlátozás már megint nem jött össze, meg ronda, embertelen és haszontalan is, de sebaj, nekünk korlátlanul lesz strandunk! Persze csak ha Kocsis Máté vizet talál varázs- vesszejével az egykori kínai piac területén, mert ugye strandhoz az is kell… (A tervezett beruházásról részletesebben itt lehet olvasni.)

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8113112702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása