A mi Józsefvárosunk

666. Korlátoltak (1)

2017. augusztus 23. - Amijo

"Te mondd, hogy a BKV volt, a te hangod mélyebb!"  

Ezek a jóemberek tényleg semmiből nem tanulnak, és nem is változnak: mindig tudják, mi a fontos, mi az, amit azonnal és feltétlenül meg kell csinálni, csináltatni. Tavaly télen ugye bepróbálkoztak a Kiscsibész téren – a padokra szereltek korlátokat – most a Rákóczi téren szorgoskodtak "valakik", és pikkpakkra korláterdőt telepítettek a metrólejáró mellé.

8ker_korlatok.jpg

Józsefváros új büszkesége: a hajléktalanmentesítő-korláterdő (Fotó: 8ker)

Kedden reggel került fel a 8ker facebook oldalára (aztán jó pár lap is felkapta) ez:

Tegnap dolgoztak a Rákóczi téren. Ingyenes nyilvános vécét nem építettek, a csarnok melletti használhatatlan kerékpártartó, a koszos játszótér sem zavar még annyira senkit, hogy nekiálljon, de ezekkel az állványkákkal távol tartják a helyi harmónia legfőbb ellenségét, a fedél nélkül élő embert.

Ezt követően a 24.hu megkérdezte az önkormányzatot, hogy vajon mi célt szolgálnak ezek a csodaszép fémrudak, ám ők most is másra mutogattak, a BKK-hoz, illetve a Fővároshoz irányították a lap munkatársait, ahonnan végül a BKV-hoz jutottak el, akik ezt írták:

A jelzett korlátokat Társaságunk telepítette. Az elmúlt időszakban utaspanaszok érkeztek a jelzett helyszín elfogadhatatlan higiéniai állapotával kapcsolatban. A korlátok telepítését ezek az utaspanaszok, valamint az állandósult higiéniai körülmények felszámolása indokolták.

Tehát higiénia és utaspanaszok, semmi más. Az önkormányzatnak és Kocsis Máténak pedig – aki ott sertepertél a Fővárosi Közgyűlésben (2014 óta önkormányzati és rendészeti tanácsnok, a Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság általános alelnöke) – az égvilágon semmi köze mindehhez (lásd, mint korábban, a Kiscsibész téri padoknál), a BKV csakúgy hirtelen, önmagától megvilágosodott és korlátot telepített.

Hááát, hacsakígynem.

A nyolcadik kerületi önkormányzat vagy a BKK, esetleg együtt, előre megbeszélve, karókat helyeztek ki a Rákóczi téri metrómegálló mellé, hogy elüldözzék az ott dekkoló embereket. Helyi lakosként hetente többször is jártam a környéken, és azt tapasztaltam, hogy valóban zavaró volt az ott élő emberek jelenléte. De tényleg az a megoldás, hogy elkergetjük őket, hogy egy másik helyen éljék le hasonló körülmények között az életüket, ameddig onnan is elüldözik őket? (Kettős Mérce / Jámbor András)

P.s.: Hadilábon állunk mi itt a kerületben a józan ésszel meg az emberséggel. Már megint és még mindig.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

UPDATE 2017. augusztus. 24. 21:44 - Reagált a tervező a VIII. kerület hajléktalan- mentesítő megoldására (HVG)

***

Ez meg még egy kis hab az önkormi tortájára: Törvényellenesen zárta be Józsefváros az Aurórát. A Magyar Helsinki Bizottság közleménye szerint törvénysértő volt, ahogyan bezáratták az Auróra Kioszkot a VIII. kerületben, erről a fővárosi kormányhivatal döntött nemrég. Mint kiderült, szó sem volt olyan büntetőeljárásokról, amik alapján törvényesen bezárathatta volna Józsefváros jegyzője a helyet. Az újra nyitásra még heteket kell várni, de a helyet üzemeltető Marom Klub Kft. még fontolja, hogy a leállás miatt kieső bevétele- kért beperelje a Kocsis Máté vezette önkormányzatot. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2712774616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása