A mi Józsefvárosunk

606. Kampányidőszaki kamumesék 12.

2017. február 27. - Amijo

Kampányidőszaki kamumesék – Sántha média-tempó

Mint már többször írtam, szeretek turkálni a szemétben, vagyis átolvasni a közpénzből fizetett, de valójában Kocsis Máté magán (lakáj)médiájaként működő Józsefváros újság és az önkormányzati honlap cikkeit, írásait. Érdemes a sorok között olvasni, de olykor egyértelmű a mögöttes – már a cikkek címeiből, és a cikkek fotóit elnézegetve is.

Időközi választás lesz Józsefváros 6. sz. választókerületében – és már elő is kerültek az első aspiránsok, megcélozva a képviselői helyet. A Fidesz-KDNP részéről a jelölt nem más, mint Sántha Péterné; ellenzékiként bejelentkezett eddig Dopeman és Bolba Márta evangélikus lelkész. Szóval: minden választásnál joggal várja el a település lakója, választópolgára, adófizetője hogy a közpénzből fizetett önkormányzati média pártatlan, elfogulatlan és tisztességes legyen. Viszont Józsefvárosban az önkormányzati újságról és honlapról a „pártatlan” és „elfogulatlan” jelző végképp nem mondható el.

kamumese12-2.jpg

Elég megnézni a Józsefváros újság 2017/6 számát. A címlapon kapásból Kocsisék jelöltjének portréja, persze a józsefvárosi busójárás híreként kommunikálva a fotót. A harmadik oldalon egy egész oldalas cikk a busójárásról… az egyik fotón „természetesen” a rezsim jelöltje… persze hogy a fotó közepén, ezzel is az ő fontosságát hangsúlyozva. Sántha Péterné neve ebben a számban ötször kerül megemlítésre, mégpedig a busójárás illetve a „reneszánszát éli a házasságkötés” kapcsán. Miközben az eddigi ellenzéki jelöltekről egy karakter és pixel sincs a közpénzből fizetett önkormányzati újságban. Á, dehogy direkt vagy épp burkolt kampány közpénzből Kocsis jelöltje érdekében. Dehogy… dehogynem!

Aztán ott van a jozsefvaros.hu oldal és híroldala. Ha csak a február 24.-i állapotot nézzük, akkor is túltengésben van a Fidesz-KDNP jelöltjéről szóló kommunikáció. Rögtön az elején a „Háromgyerekes család vehetett át babacsomagot” cikk is valójában Sántha Péternéről szól, három fotóból kettő tulajdonképp róla készült – és persze minő véletlen, hogy épp a választással érintett választókörzetben van az a bizonyos háromgyerekes család. „Termé- szetesen” az „Egyre több turista látogat Józsefvárosba” cikkben is Péterné kommunikálja Kocsis és csapata eredményeit. A cikk valójában nem más, mint egy kampányinterjú.

kamumese12-1.jpg

Aztán az Óbudai Egyetemen megrendezett állásbörzéről szóló cikk nagy része is arról szól, hogy a rendezvényt Sántha Péterné nyitotta meg… és persze a cikk fotói közül muszáj volt olyannak is lenni, amely róla készült. És „természetesen” veretes cikkben kellett tudósítani arról, hogy a jelölt épp új autókat ad át a kerületi tűzoltó-parancsnokságon; persze ehhez is kellett olyan fotó, melyen központi helyen van Sántha Péterné. Aki az „aktuális” rovat hét, címlapon lévő híréből négyben szerepelt.

De az időközi választásról és az ellenzéki jelöltekről sehol semmi, még csak egy halovány mukk se. Valahogy róluk –  Bolba Márta és Dopeman – egy árva sort sem sike- rült összehozniuk Kocsis Máté billentyűzetkoptató vazallusainak, még az indulásuk tényét sem sikerült közölni. Á, dehogy, ez még véletlenül sem burkolt kampánytámo- gatás közpénzből… á, dehogy. Dehogy? Dehogynem az!

Így ez a józsefvárosi időközi önkormányzati választás már most nem tisztességes! Már most a legelején, az indulásnál nem tisztességes.

Mindenesetre az ellenzéki jelölteknek az is ad egy sanszot, hogy Józsefváros ezen elzárt, gettójellegű részén (szociológiai és politológiai értelemben is) nem hiszem, hogy oly bőszen lapozgatnák a közpénzből finanszírozott Kocsis-média internetes s nyomtatott példányait. Az ellenzéki jelölteknek és az őket támogató pártoknak/szervezeteknek szerintem akkor van esélyük (mégpedig jó esélyük) most a 6-os számú választókerület időközi választásán, ha a kampányukat a választásra jogosultakkal történő személyes kontaktusokra helyezik, mégpedig szó szerint ajtótól ajtóig kilincselve.

Frigyesmester

***

Két éve történt: Közmegszólalás volt a Kesztyűgyárban. (Az önki minderről már akkor is kissé másképp tudósított.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1812298961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása