A mi Józsefvárosunk

552. Buzgómócsing (3)

2016. szeptember 18. - Amijo

"A stréber tanuló mindent megtesz, hogy a tanárnak eszébe jusson.”
(#huncutkocsismate) 

Írhattuk volna azt is, hogy serteperte nyaligép. Vagy Mr. Plusznyali, de most már mindegy. Derék polgármesterünk ugyanis a csömöri kamunépszavazási páros-hakni után idehaza is beindult s mint Bagarja, a béke és szeretet barátja, saját (már ha a közpénzből fizetett stré- berkedés sajátnak minősül) plakátokkal állt bele a gyűlöletkampányba. És ilyen kocsikkal emlékezteti a népet arra, hogy október 2-án szavazni lehet (kell?) a nem létező kvótáról.

jozsi_nepszavaz1.jpg

(Többek szerint a korábbi választásokon véletlenül ugyanezek a kisteherautók vitték Kocsis Máté plakátjait is, de sokan még a 2009-es időkből is ismerősnek vélik…) Mindenesetre Erőss Gábor külön fotóval is megörvendeztette a nagyérdeműt:

jozsi_nepszavaz2.jpg

És ha már plakát: Simicskáék teljes győzelmével ért véget a bíróságon a Mahir-oszlopok körüli háború – írta a napokban a Népszabi. Emlékszünk, még 2016 legelején tört ki Budapesten az az oszlopháború, melynek során Orbán egykori jó barátjának, S. Lajosnak a hirdetőoszlopait a főváros elkezdte lebontani. Mert a Fővárosi Közgyűlés egyoldalúan felmondta a Mahirral kötött, több mint hétszáz hirdetőoszlopot érintő szerződést. Azt viszont a mai napig nem tudni, hogy január elején ki volt az a roppant gondos, „rendpárti városvezető”, aki csak úgy, saját szakállra utasítást adott a bontásra. Ami most már a fenti ítélet alapján nagyon úgy néz ki, hogy súlyos százmilliókba fog kerülni a fővárosnak, azaz, nekünk – egyszerű adófizetőknek.

Polgármesterünk az oligarcha üzletét támogatta, amikor ő a Fidesz oszlopa volt, majd támadta, első fokon törvénytelenül, amikor összeveszett a Fidesszel. Vajon beszámol-e a fejleményekről Kocsis Máté, és ki fogja fizetni a költségeket és károkat? (#huncutkocsismate)

Az előzményekről röviden:

  • Szeptember 29-én azzal indult a plakátháború, hogy Kocsis Máté és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes javasolta, hogy a főváros szakítson a Simicska érdekeltségé- be tartozó reklámcéggel, mert csak a baj van velük, a cég közérdeket sért, különben is keveset fizet, ráadásul 9 év után rájöttek, hogy „jó erkölcsbe ütköző" a kontraktus.
  • December 22-én a Kocsis-javaslat alapján a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy dec. 31-ig le kell bontania a budapesti hirdetőoszlopait a Mahir Cityposternek. (A bontás január elsejétől történő engedélyezéséről szóló javaslat előterjesztői között nem szerepelt Tarlós István, ami erősíti azt a feltételezést, hogy az akció mögött elsősorban Kocsis Máté állt.)
  • A döntést a Mahir bíróságon támadta meg (az első tárgyalás január 11-én lett volna), de a fővárosi önkormányzat nem várta meg, hogy az ügyben a bíróság döntsön, hanem bontatni az oszlopokat. Amiket a Mahír biztonsági emberekkel próbált megvédeni. Hogy még cifrább legyen a történet, a bontáshoz Kocsis Máté a Fővárosi Önkormányzat nevében a rendőrség segítségét kérte.

Aztán:

  • január 7-én Tarlós különös levelet küldött szét a Városházán – utasításban tiltotta meg, hogy a képviselők feladattal bízzák meg a hivatal munkatársait. A főpolgár- mester arra figyelmeztette a hivatalban dolgozókat, hogy a Fővárosi Közgyűlés képviselői sem nekik, sem a főjegyzőnek, sem az aljegyzőnek, sem a tanácsadóknak nem adhatnak utasítást, nem bízhatják meg őket feladatokkal.
  • 8-án Tarlós Simicska oszlopairól: nincs mondanivalóm a Mahir-hírdetőoszlopainak ügyében – ismételte meg a  főpolgármester a Népszabadságnak korábban mondott szavait. Annyit tett még hozzá, hogy az oszlopok bontására nem ő adott utasítást, de azt nem árulta el, hogy ki.

***

Tuttta? Furcsa módon jutottak Orbánék a külföldi magyarok lakcíméhez. Az Index írta meg Szabó Máté Dániel adatvédelmi szakemberre hivatkozva, hogy az adatvédelem elveinek megsértésével küldte menekültellenes leveleit a külföldi magyaroknak Orbán. Mégpedig úgy, hogy miután a követségeken megvannak a külföldi magyar állampolgárok címei, ezeket automatikusan elküldik Magyarországra. Olyan adatokról beszélünk, amiket teljesen más célból kaptak meg a külföldi magyaroktól és nem azért, hogy az elcseszett személyiségzavar saját céljaira használja és levelezgessen. Hogy közpénzből levelezget, az már szóra sem érdemes. (Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7911719171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prokontra 2016.09.19. 12:43:32

" Szakemberek szerint nemcsak a diktátor beteg, hanem azok is, akik kiszolgálják. Ezek az emberek elveszítik a lelki tartásukat, önállóságukat, a diktátortól függ a lelkiállapotuk. Valóságos kiképzésen mennek át, amelynek során a vezér szabályosan idomítja, „betöri” őket, mint egy lovat. Kiirt belőlük minden önállóságot. Szeszélyesen csap le rájuk vagy dicséri meg őket. A kolbász és az ostor módszerével alakítja ki a feltétlen engedelmességet. A munkatársait szolgákká alacsonyítja le, akik a félelem és a rettegés légkörében élnek. Mivel ettől szabadulni szeretnének, lesik a diktátor minden szavát, akaratát, hogy a dicséretét kiérdemeljék. Nemcsak gyenge lelki alkatról és összetört személyiségről van szó. Ezek az emberek egy idő után betegesen alkalmazkodnak. A diktátor fejével gondolkodnak, átváltoznak, kettős tudatuk alakul ki, kitalálják a vezér gondolatait, elveszítik saját énjüket, az önkontrolljukat, utánozzák a vezér szokásait, a beszédét, hanghordozását, az öltözködését. Szinte belebújnak a diktátor lelkébe a kényszeres hasonulás során, majdnem eggyé válnak vele, és a vezér ezt várja el tőlük. Gátlás és önálló gondolkodás nélküli zombikká, akarat nélküli gépekké válnak, elveszítik az erkölcsi érzéküket, bármire hajlandók. Felfüggesztik a lelkiismeret működését, olyanok, mintha programozva lennének. Nincs olyan hazugság, nincs olyan gazemberség, amivel ne lennének képesek azonosulni, vagy amit a diktátor parancsára ne hajtanának végre. Ezek az emberek életveszélyesek."

globalisvilag.com/2016/03/26/a-diktatorok-lelektana-a-tomegpszichozis-eszkozei/

Frigyesmester 2016.09.30. 19:26:52

Egy párhuzam ehhez:
- A kvótareferendum kampányában a Józsefvárosi Önkormányzat részvétele a józsefvárosiaknak 10,5 millióba fáj...
- A Mini-Manó Bölcsőde udvarának teljes felújítása 10,5 millióba került.

Szóval: a kampányra eltapsolt 10,5 millát költötték volna egy másik józsefvárosi bölcsőde felújítására - az meggyőzőbb és legalább gerinces döntés lett volna! EZ is minősíti Kocsis Máté településvezetői ténykedését!
süti beállítások módosítása