A mi Józsefvárosunk

434. Szégyen és gyalázat!

2015. október 16. - cbfm

Erőszakkal rángatták el a civileket, hogy kilakoltathassák az agytumoros asszonyt. Ennél a mondatnál nem lehet jobban kifejezni, milyen volt a hangulat a Magdolna utcában – írta a 24.hu. Röviden: tegnap – egy nappal a kilakoltatási moratórium előtt – kilakoltattak egy beteg házaspárt gyerekestül, mindenestül a Magdolna utca 10-ből.

magdolna_kilakoltat4.jpg

magdolna_kilakoltat1.jpg

A végrehajtó egy tucat rendőrrel érkezett, akik elvonszolták a harmadik emeleti lakás ajtajából az élőláncot alkotó civil aktivistákat. A lakhatásért küzdő A Város Mindenkié Csoport tagjai közül tíz ember ellen indult eljárás, bevitték őket a nyolcadik kerületi rendőrkapitányságra.

magdolna_kilakoltat3.jpg

magdolna_kilakoltat2.jpg

Fotók: 24.hu / Neményi Márton

Az origo.hu tudósítása szerint a Polgármesteri Hivatal egy bírósági ítéletre hivatkozva "nem hajlandó eltekinteni" a kilakoltatástól, csakhát érdekes módon ezt a bírósági ítéletet éppen a hivatal kezdeményezésére hozták. A család tartozása 1,2 millió forint, a lakbért már tudják fizetni, de a tartozást csökkenteni még nem. A család azt állítja, hogy nem von- ták be őket az adósságkezelésbe, ellentétben az alpolgármesterrel, aki azt nyilatkozta, hogy a család nem fogadta el a segítséget. És Sára Botond párás szemekkel azt is elmondta, hogy az önkormányzat senkit nem akar utcára tenni, és többször is felajánlották segítségüket.

Lószart, mama! Annyit tettek meg, hogy az önkormányzat felajánlotta a családnak, hogy

a szülők a családok átmeneti otthonába, fiuk pedig a gyermekek átmeneti otthonába költözzön.

Szégyen és gyalázat!

Holnap Üres Lakások Menete és tüntetés a méltó megélhetésért a Magyar Szegény- ségellenes Hálózat és A Város Mindenkié szervezésében! (Ezt meg még tessék elolvasni a Népszabin, szó van benne sok mindenről, többek között arról, hogy a bérlakásokban élő hátralékosok sorra kapják a bírósági felszólítást a lakások kiürítéséről.)

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

***

Egy biztos, a kerület – miközben egyre csak újjáépül – nem tétlenkedik: a Corvin sétány program utolsó ütemének keretében lebontandó önkormányzati bérházakból például már számos családot kilakoltattak, az ottmaradók közül pedig korántsem mindenkivel kötnek tisztességes megállapodást. Gyakorlatilag ugyanez történik a Magdolna Program keretein belül, pedig a programnak éppen a szegény emberek tartós lakhatását kellene biztosítania. Az Orczy negyedben is felgyorsultak a kilakoltatások a Ludovika projekt keretében felépí- teni tervezett épületek "terepének" előkészítésére. (AVM)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr837974543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koszorumagdolna 2015.10.17. 03:04:12

Jól mondod, tényleg az, mármint szégyen és gyalázat. De azért nem hinném, h az AVM-en kívül ne akadt volna még "szabad civil kapacitás," amely ne tudta volna jelenlétével növelni e gyalázattal szembeni tiltakozásunk - létszámával is demonstratív - súlyát. Persze nekem, mint ráérő nyugdíjasnak, lehet, h könnyebb volt ez, bár a szinte sokkos állapotban lévő érintett lakóval, Lendvai Andreával - aki egy plüssállatot szorongatott végig az eljárás alatt - alig is lehetett akkor néhány szót váltani. De egy néhány szavas beszélgetést követő telefonszámcsere és egy bárminemű szükségletére vonatkozó segítség-felajánlás, ilyenkor sokat, nagyon sokat jelenthet.
süti beállítások módosítása