A mi Józsefvárosunk

428. Majomország

2015. szeptember 28. - Amijo

Hej de messze majomország,
ott terem majomkenyér,
majomablak majomrácsán
majomnótát ráz a szél.

A múlt hét pénteki, migrációról szóló szegedi konferencián a polgi, Kocsis Máté is részt vett. Előbb a VIII. kerület, majd az ország, az Európai Unió és a világ kérdései kerültek terítékre. Röviden: a II. János Pál pápa téren újra rend van, ez viszont az EU-ra még koránt sem igaz, habár Orbán Viktor hat pontjából ötöt már elfogadtak az uniós vezetők – minderről a szegedma.hu tudósít*. (Szerk.: ez utóbbihoz azért ajánlanánk elolvasásra ezt is: Orbán Brüsszelben - hatból semmi.)

kocsis_mate_szegeden11.jpg

A Pápatéri rendhez mondta Kocsis Máté: „Egy polgármesternek el kell döntenie, hogy mikor kell beszélnie a valóságról, majd mikor cselekednie. Végül plusz takarítással, rendészeti erőkkel és szociális feladatok ellátásával (például: mobilvécék telepítése) sikerült megoldani a problémát, a tér mostanra ugyanolyan szép, mint korábban. A helyi lakosok örültek, hogy történt valami, míg egyes újságírók szerint a probléma nem is létezett. Ez utóbbira azt válaszolom: lehet aranyos ötéves kislányokról képeket készíteni, de ez nem a valóság”.

És ezzel máris újra indexre, bocs’ Indexre kerültünk. Illetve nem is mi, hanem a polgi: Kocsis Máté szerint újra rend van a II. János Pál pápa téren. A poszt szerint azonban Kocsis Máté most is megnézhetné a valóságot a téren. Egy olvasójuk (Szerk.: szerintünk különben a 8ker olvasója) küldte ezt a fotót az ottani játszótérről. Igen, az ott az, aminek gondolja. A másik képen pedig egy döglött szárnyas látható – jegyzi még meg a szerző.

Azt meg csak így a végire mi jegyeznénk meg, hogy Weöres Sándor tévedett: Majomország nincs messze.

***

* Telleredézéshez: még júliusban az Echo Tv Mélymagyar című műsorában Kocsis Máté kifejtette a menekültekkel kapcsolatos mélymagyar gondolatait: “Itt alapvetően territori- ális ösztönökről van szó. Ez a mi hazánk, a mi országunk, szeretjük, sokat dolgozunk érte. Természetesen idejöhet mindenki jó szándékkal, volt erre példa Fejér megyében, a görögökkel. Tehát Magyarországnak van ebben gyakorlata. A magyar ember, jófej nép vagyunk, de nem erről van már szó. Megy a vicceskedés most az interneten, hogy példá- ul Teller Ede is bevándorló volt, csakhogy akik ülnek a hajón, azok nem Teller Edék.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr57850010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása