A mi Józsefvárosunk

381. Őriznek s védenek

2015. június 09. - Amijo

07.jpg„Oly módon, hogy rendőri mivoltunk rejtve maradjon”

Most hétvégén Zuglóban a rendőrség lekapcsolt hat aktivistát plakát- rongálásért, akik ezután a fogdán töltötték az éjszakát. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a rendőrség operatívan*, rejtett egységekkel** figyelteti a főváros több kerületében a nemzeti konzultációs plakátokat.

" Cserjés 23, itt a központ, jelentkezz! Vandálokkal találkoztatok? Cserjés 23, ott vagytok? Hahó! Ugye nem aludtatok el plakátfigyelés közben?!"

plakat2.jpg

Szép is ez...

- ‘stét! Személyi igazolványt kérném! Aztán mit csinálgatunk itten errefelé?
- Jó estét. Semmi különöset. Heroint árulgatunk a kisiskolásoknak, és közben a farkunkat mutogatjuk.
- Biztos, hogy nem plakátokat tépkedünk?! (via)

* Nem történt operatív megfigyelés a bevándorlás-ellenes plakátok ügyében, állítja Balog Zoltán miniszter. Az EMMI tárcavezetője szerint csak szóltak a járőröknek, hogy esetleges rongálásról írnak a neten.

** Állítólag az első plakátrongálás után, már június 6-án kiadták szóban a rendőrségen azt a parancsnoki utasítást, amely szerint megrongált nemzeti konzultációs plakátról azonnal jelentést kell tennie a járőröknek, sőt, hogy a jelentős bűntettek helyszínelését végző megyeiek végezzenek többek között ujjlenyomat-rögzítést – értesült a rendőri forrásokból a hvg.hu. A belügyminisztérium szerint viszont egyetlen rendőr sem figyelt és nem figyel operatívan egyetlen plakátot sem.

Cserjés 23 erről egészen mást mondott...

***

Óránként egymillió jön be a vicces ellenplakátkampányra, annyira kiakasztotta az embereket a kormány. Kedden a legfrissebb adatok szerint már 11 millió forint volt a projekt számláján.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr367529448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása