A mi Józsefvárosunk

366. A „megpróbáltatás”

2015. május 10. - Amijo

„…a történelemnek voltak olyan korszakai, amelyekben magyar honfitársainkat…zsidó honfitársainkat is olyan megpróbáltatások értek (…) hogy ezek a fájdalmak, ezek a családi tragédiák tettek tönkre életeket” (Kocsis Máté)

Schmidt Mária beveti politikai szövetségeseit a Sorsok Házáért folytatott harcban, és kezdetnek rögtön a múzeum koncepciójának megítélésére legalkalmasabb embert, Kocsis Mátét kérte fel egy rövid kortesbeszédre.

sorsok_haza1.jpg

De nem biztos, hogy a szerepeltetése nagyon okos ötlet volt a főigazgató asszonytól. Mert- hogy Kocsis Máténak a holokausztra a "megpróbáltatások” szót sikerül használnia...

***

Másfél éve húzódik a Sorsok Háza kálváriája. A projekt jelenleg áll, miután Lázár János miniszter kijelentette, hogy Schmidt Mária udvari történésznek meg kell egyeznie az általa előszeretettel ostorozott zsidó szervezetekkel a kiállítás koncepciójáról, erre viszont egyelőre nem látszik esély. (Lásd.: Kettős Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr937447342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása