A mi Józsefvárosunk

357. Jegyzőkönyv nélkül

2015. április 21. - Amijo

04.jpgRöviden összefoglalva: korábban már többször is említettük, hogy Kocsis Máté (aki gyerekkorában vízilabdakapus volt és szeret focizni) nyílt levélben hisztizett egy nagyot, mert a TASZ pert indított a józsefvárosi önkormányzat ellen. A TASZ kerületi drogstratégiába kívánt betekinteni, így kikérte a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkájáról készült jegyzőkönyvet. Amit Józsefváros valamiért inkább nem adott ki.

Erre válaszul írta meg Kocsis Máté (aki gyerekkorában vízilabda kapus volt és szeret focizni) a fent említett levelét, amire Sárosi Péter (TASZ) válaszolt pár sorban. (A teljes levél itt olvasható.) Ezekkel kapcsolatban írt egy hosszabbat – még a múlt hét közepén, 16-án – Bódis Lajos a 8ker fb-oldalán. Ezt itt ni:

Az a helyzet, hogy évekig nyilvánosan egyedül a Kék Pont tudta és merte figyelmeztetni a polgármestert, hogy ez a hely (mármint a tűcsere) nem elég, főleg egy ilyen problémás kerületben. Hanem egymásra épülő intézményeket kellene építeni, mert a tűcsere csak az első lépcső. Hogy az állam által egyébként magára hagyott önkormányzatnak a kormány ajtaján kell dörömbölni a pénzbeli és szakmabeli támogatásért.

kocsis_nemethsz1.jpg

Hogy képeztetnie kellene a saját maguk szerint a drogfogyasztás új jelenségeiben képzetlen humánszolgáltató apparátusait. Hogy folytatni kellene a komolyan nem vett és abbahagyott drogmegelőzési programokat. A polgármester pedig évekig a füle botját nem mozgatta a figyelmeztetésekre. Egyrészt mert soha nem látott jól működő helyi közszolgál- tatásokat, és nem is érti a logikájukat (mint a magyar politikusok zöme), és mert leginkább az apparátusai ide-oda rángatásában járatos (valamint a színpadias dühkitörésekben).

Másrészt mert az országos politikai karrierjével volt elfoglalva, és nem törődött a kerülettel. Látszik a jegyzőkönyvekből, mennyire lazsáltak a témában, milyen hozzá nem értéssel és felelőtlenül, a polgármester segédcsapatai: dr. Dénes, Balogh, Kaiser képviselők. (Szerintem ez a fő oka, hogy nem akarják adni a jegyzőkönyveket: aligha lettek sokkal okosabbak és szervezettebbek, mint sok évig.)

Aztán a választások közeledtével a polgármester valószínűleg rájött, hogy – a kerületbe öntött és hanyag szervezéssel elköltött uniós pénz mellett – úgy tudja magát a legkisebb munkával újraválasztatni, ha kinevezi fő ellenségnek éppen azokat a szociális munkásokat, akik a szorgalmas munkára és a felelősségére figyelmeztetették őt.

***

A hírek szerint Kaiser József képviselő úr a múlt hét hétfői bizottsági ülés után a csütörtöki testületin sem jelent meg. Elmondások szerint beteget jelentett. Mi a magunk részéről itt és most (is) mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr687385400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása