A mi Józsefvárosunk

336. Levelet kaptunk

2015. március 12. - Amijo

05.jpgLevelet fújt be a szél a postaládánkba.
Pár napja, hétfőn este Utózörej 2. című posztunkhoz több hozzászólás, komment is érkezett. Ezek egyike több állítást is megfogalmazott egy február végi rendezvény kapcsán (lásd.: Közmegszólalás volt). Ezekre az állításokra kívánt oldalunkon – nem kommentben – reagálni a poszt szerzője, Budaházy Gusztáv. Íme, a levél:

***

Kedves Szerkesztők!

Köszönöm, hogy röviden válaszoltatok szemésfül jegyzetére, amit én csak azért nem tettem meg, mert tudatosan terjesztett, nyilvánvaló hazugságok és rágalmak terjesztőivel nem állok szóba, és – miután a nicknév mögött rejlő személynek én ezt világosan meg is írtam – még egy komment erejéig se szeretnék vele együtt szerepelni. És persze leginkább azért is, mert az itt írottakat saját nevemmel szeretném vállalni. 

Most csak azért írok nektek, h megerősítselek titeket abban, hogy – mint mindig – Virág Tamás tudósítása az ott történtekről, ezúttal is szinte aggályosan objektív volt, s szinte csak a végig a szomszédaival pusmogó csupa szemésfülnek  háttérből eregetett megjegyzé- seit nem adhatta vissza híven. Ezt szeretném bizonyítani egyébként a fórumról készített teljes és vágatlan hangfelvétellel is, melyet az alábbi linken találtok, és később, a hozzám még el nem került videofelvétellel, azt is, ami tán nem hallható.

utozorej3.jpg

Nos, talán ebből kiderül az is, hogy szemésfül állításai – miszerint a pártok ott lévő képviselői közül állítólag "többen fel is szólaltak..., és így kapcsolódtak az előttük szólókhoz, de a RÉV8 képviselőjével is párbeszédbe elegyedtek" – egytől egyig szemenszedett hazugságok, ahogy az engem megcélzó nemtelen koholmányai is. Ezek cáfolatába csak azért nem vágnék bele, mert aki a hangfelvételt meghallgatja, az minderről megbizonyosodhat.

És persze arról is, hogy – a rágalmakkal szemben – épp ez volt az első olyan közmegszólalás az önkormányzat által agyonfojtogatott közmeghallgatással szemben, ahol bárki, minden korlátozás nélkül elmondhatta a magáét, s ennek előkészítéséről mi folyamatosan tájékoztattuk nemcsak a nagyközönséget, de a pártokat, képviselőket is. Hamis tehát az az állítás is, miszerint a meghívottak csak a "malacperselyes kisokos" idiotizmussal határos, közbotrányba és röhejbe fulladt kincstári meghirdetéséről tudhattak, melytől egy szagosmise üdvözült hangulatát remélték a – ki tudja miért – ebben magukat illetékesnek képzelők. Ezt a – nem éppen efféle irányt vett – szeánszot gyalázta szét szemésfül, aki valszeg nem véletlenül, épp a "fiatal lelkészhölgy strukturált javaslataira" adott Alföldi-féle halandzsaválasz miatti tiltakozásomat sokallta meg.

(A teljes igazság miatt hozzá kell tennem még, hogy egyszer, szintén mi bérlők – némi csellel bevéve a kesztyűgyári tükörtermet – már szerveztünk egy ehhez hasonlót 2012-ben, sőt előtte is egy évvel, ahol épp a Munkáért Lakhatást Programot hirdettük meg. Ám az előzőek és a mostani között számos különbség mutatkozik, melyről még írnék valamikor, ha lehet.)

utozorej2.jpg

És mellesleg megkérdeném, hogy a ti képviselőtökön kívül, akit szemésfül keresetlenül az "MSZP Ferijének" nevez, miért nem illeti ugyanilyen haveri közvetlenséggel az ott lévő, szerinte aktívan résztvevő, többi pártképviselőt is, és miért kelti azt a látszatot, hogy a Jobbik képviselője is – "aki félidőben távozott", bár ez "nem rajta múlott" – ennek a személyemben "feldicsért”, áldatlan "nagytiszteletű úrnak" lett az áldozata. Ennél már csak az az érvelés képtelenebb, amikor a többi pártképviselő megnevezésétől az önérzetes "senki sem hatalmazott föl rá" kitétellel határolódik el, mert a mégis megnevezettekre, akkor ki hatalmazta fel?

(S persze nem tilos engem se "nagytiszteletűnek" gúnyolni, csak épp félrevezető. Pláne azok fülének, akik még tudják, hogy ez a titulus  a protestáns felekezetek lelkészi hierarchiájának egyik fokozata, mely legfeljebb csak boldogult dédapámra illenék. S az általa egyébként jogosan dicsért lelkészhölgytől ezt rövidebb úton is megtudhatta volna.)

Végül - szomorú utóhangként írom ezt – itt jelenteném be, hogy az ilyen és hozzá hasonló résztvevők tevékenysége miatt, a képviseltjeim biztatására általam szervezett civil csoportból, épp saját érdekünkben mi, veszélyeztetett bérlők, kiváltunk, s így semmi sem akadályozhatja tanult civil társaimat abban, hogy minden izgága közbevágás nélküli, "strukturáltan moderált" vegytiszta fórumot hozzanak össze.

Vajh, hol is láttam ilyesmit az utóbbi időkben?

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr647262265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása