A mi Józsefvárosunk

303. Sufnituning

2015. január 15. - Amijo

01.jpgTegnap este botlottam bele ebbe a posztba az Urbanistán: Sufnituning útzár csúfítja Budapest egyik legszebb utcáját (itt olvasható). A blog egyik olvasója számolt be a Reviczky utcai gányolásról, miszerint évek óta csiricsáré szalagokkal csúfított lánc lóg a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Reviczky utca 6. szám alatti kapuja előtt. És persze rögtön a nyilvánvaló kérdést is feltette: de miért?

Azt is írta, hogy kb. 2-3 éve folyamatosan kint van a dísz, és már próbált bemenni és megtudakolni, hogy:

  • a városkép mikor bólintott rá erre a megoldásra?
  • a tűzoltóságtól megvannak-e az engedélyek? Úgy tűnik, hogy menekülési útvonalat zár el a dísz.

"Sajnos csak a portásokig/biztonsági őrökig jutottam, akik az üzemeltetésre mutogattak. E-mailt fél éve többször írtam a hivatalnak, de válasz nem jött.”

reviczky6_urbanista.jpg

Fotó: Urbanista-olvasói

Belém bújt a kisördög, gondoltam megnézem már a kerületről készült képeim között van-e, ahol már megtalálható ez a "díszítés”. És mit ád’ isten, van. Hat évvel korábbról...

reviczky6_2009b.jpg

reviczky6_2009a.jpg

Ezek a képek 2009-ben készültek, a különbség csak annyi, hogy a Károlyiak számára épült neobarokk palotában akkor még nem a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal működött, hanem a Hallgatói Információs Központ. Az utca pedig a másik irányba volt egyirányú, a szalag meg nem piros-fehér, hanem sárga-fekete volt. A többi stimmel, semmi nem változott, hacsak az nem, hogy akkoriban a tartóoszlop még délcegen, egyenesen állt.

reviczky6_2008.jpg

U.i.: Ez a felvétel meg majd hét éve, 2008-ban készült, a bringahalmok mögött szerintem már ott van a lánc (madzag?), de mérget nem vennék rá.

***

UPDATE: Közben felkerült az Urbanistára a megfejtés is, A Reviczky utcai felnejlonozott madzag titka címmel. (A kommenteket is érdemes elolvasni...)

a Szerk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr147075809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása