A mi Józsefvárosunk

301. Kommentelőnk írta 5.

2015. január 12. - Amijo

03.jpgÉs akkor most szőnyeg után, táblák. Táblácskák. Táblácskahegyek. Merthogy előző, Józsefváros, úri város c. posztunkhoz egy meglehetősen hosszú kommentet küldött perczel annamária. A benne foglaltak eredetileg egy kerületi lakó remek kérdései lettek volna még december közepéről a közmeghallgatásra, illetve egy rövidebb folytatás ugyanebben a témában, megosztva a fészbukon is. Meg itt nálunk is.

Mi mindenesetre izgatottan várjuk a feltett kérdésekre adott polgármesteri választ ...

***

perczel annamária 2015.01.10. 21:07:59

Anna Kiss: Most olvasom, hogy a közmeghallgatáson bárki kérdezhet, illetve tehet köz- érdekű javaslatot, amennyiben felszólalási igényét december 3-ig jelezte. Ez nekem, most új. Én nem jeleztem és nagyon a válaszban sem bízok, de azért – soha nem lehet tudni...

Tisztelt Kocsis Máté Úr!

Apróságnak tűnik, amit kérek – az is –, de szeretném megtudni, hogy mibe kerül egy tábla. Tisztviselőtelepi lakos vagyok és elárasztottak minket a "Józsefváros újjáépül" táblák. Szinte minden kereszteződésben, van olyan ház, melyre kettő is jutott ebből a fontos információval szolgáló táblából. Ma megálltam a Benyovszky M.-Delej utca sarkon és álltomban 8, azaz nyolc táblát számoltam össze. Tegnap voltam a Szabó Ervin könyvtárban, és mintha ott is ezek a táblák köszöntek volna rám, de erre nem iszok lúgot. Mindenhol ez a fontos információ vág fejbe.

ujja_tabla1.jpg

Kenyerek közt tábla az Orczy-negyedben is...

Kérdéseim a következők:

  1. Kinek jutott eszébe, hogy állandó önreklám legyen a kerületben?
  2. Ki hagyta jóvá?
  3. Mibe kerül egy tábla?
  4. Hány táblát gyártattak le, tehát mi az előállítási költség végösszege?
  5. Mibe kerül egy tábla felszerelése? Hányat szereltek fel? Végösszeg?
  6. Mennyi ennek a táblának információs értéke?
  7. E pénzt nem lehetett volna-e emberbarátibb módon felhasználni?

Azért is dühít a dolog, mert olyan utcában, olyan házakra is felkerült, ahol a tisztelt önkormányzat soha, semmit nem csinált. A mi utcánk a Benyovszky, ahol 1968 óta lakom és tudom, hogy azóta kb. 10 éve a sebességcsillapító fekvőrendőrökön kívül az Önkormányzat dolgos kezét ide be nem tette.

Nos, ezen kimérgelődtem magam és el kellett mennem beteglátogatóba a Péterfy Sándor utcai kórházba. Én villamossal és gyalog közlekedem, Áthaladtam a Keleti pályaudvarnál a híd alatt és - új, hatalmas tábla köszönt rám? "Viszontlátásra Józsefvárosban", körbejártam. A másik oldalán "Isten hozta Józsefvárosban" szerepelt. Vérnyomásom valamennyit emelkedett. Mi ez?! Budapest kerületekre esett szét és kerületenként üdvözöljük azt, aki erre jár? És aki napjában többször elhajt, az már meg sem látja, de mibe is kerül ez a tábla?! Már azt is szeretném megtudni, hogy ki a táblagyáros. Kinek a kicsodája. Hiába. Ilyen lett a mai Magyarország.

ujja_tabla3.jpg

Minden sarkon két tábla...

Most attól félek, hogy más kerületek is példát vesznek, de szerencsére a kórház felé vezető úton nem láttam az "Isten hozta Terézvárosban" feliratot. Jön a karácsony. Elég lett volna egy tábla és mellette egy nagy cédula, hogy "lett volna még 190 táblára pénzünk, de helyette 20 családot ajándékoztunk meg tartós élelmiszerekkel." Vagy bármily borzasztó, de ingyenkonyhán ebédet lehetne főzetni belőle.

Válaszát előre is köszönöm naposperc@freemail.hu

Anna Kiss: Különben már tényleg szeretnék választ kapni. Addig fogok mindenféle fórumon kérdezni, míg választ nem kapok. KI TALÁLTA KI, ÉS KI HAGYTA JÓVÁ EZT A PÉNZKIDOBÁST, EZT A PAZARLÁST, EZT A HAZUGSÁGOT.

Bevásárlásaim során éppen úgy találkoztam vele a Bródy Sándor utcában, mint a Vas utcában. Ezt a táblát viseli a Magdolna utcánál... nem egyszer nagyon elkopott, nagyon málló vakolatú ház, és nem egy palotája a Palota-negyednek is gazdagabb lett. Ki rendelte el, ki engedélyezte, hogy MŰEMLÉK épületekre ilyen a semmitmondó táblácskát felszögeljenek?

ujja_tabla2.jpg

Szép. Ez utóbbi kép: Ungár Péter/TIPO BUDAPEST fb-csoport

De már megkapták. Már legyártották, már kiszállították, már felszögelték, már ott díszeleg a fehér pléhlap. Eső után köpönyeg a tiltakozás. Hát így működik a demokrácia.

Csevegés vége.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr467064765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása