A mi Józsefvárosunk

300. Józsefváros, úri város

2015. január 10. - cbfm

04.jpgTegnap nem csak tükörjegünk volt, hanem.... igen, megjött, itt van ami nélkül egy pillanatig sem élhetünk ebben a csodálatos, útdíjas újévben! Ahogy azt múlt év szeptemberében Szili Balázs bejegyzésében olvashattuk (Haverok, buli, hanta) az előző képviselő-testület egyik utolsó döntései közt döntött többek közt arról, hogy a Polgármesteri Hivatal főlépcsőjét szőnyeggel – mit szőnyeggel! –, vörös szőnyeggel kell borítani…

"A hivatal főlépcsője túlságosan kopott, új szőnyeg kerül rá, ami nem csak esztétikai élményt nyújt majd a hivatalos ügyek intézésében megfáradt ügyfeleknek, hanem fokozza biztonságukat, hiszen nem lesz csúszós. A hivatali munka is olajozottabbá válik, hiszen a csodaszőnyeg zajcsökkentéssel jár. A rezsicsökkentésnek is része a beruházás, mert hőszigetelő hatású is a szőnyeg.”

onki_szonyeg1.jpg

Hét és fél milláért tényleg, a hülyének is megéri! Hát még nekünk…

Nos, jelentem ez év elején a csodaszőnyeg megérkezett a hivatalba! Hogy miért csoda- szőnyeg? Hát ezért: "Igaz repülni nem tud, de ennyi funkciót egyszerre ellátva nyilván megéri az árát, 7 620 000 Ft-ot. A főlépcső hat lépcsősorból és a köztes kis részekből áll, nem hosszabb 76 méternél. A szőnyeg tehát méterenként kb. 100 000 Ft. Ennyiért talán mozgólépcsővé lehetne alakítani. Baromi drága ugyan, de öröm az ürömben, az ára éppen nem éri el a közbeszerzési értékhatárt, így nem kell közbeszerzéssel bíbelődni. Polgármester Úr azonban megnyugtatott, az ár nem csak a szőnyeget, hanem mindkét oldalán fém díszlécek felszerelését is tartalmazza. Ja, úgy már a hülyének is megéri!”

Mikor tegnap betértem a hivatalba a képen látható vörös szőnyeg fogadott. Szép. Bár én a magam részéről szerettem volna vörösre festeni az önkormányzatot októberben, de nem így! És nem ennyiért. De sebaj, ezentúl, ha véletlenül ne adj isten urizálni támad kedvem, elég csak bemennem az önkormiba (persze a hónom alatt egy elmaradhatatlan Magyar Nemzettel) és habonyingozhatok egy jót a főlépcsőn. Mert Magyarország jobban teljesít. Józsefváros meg újjáépül. Aha. Szőnyegileg.

***

A vörös szőnyeghez ugyan semmi köze (gondolom), de nem árt ha tudjuk: január elsejei hatállyal Molnár Gábor alezredes a kerület rendőrkapitánya. Józsefváros korábbi rendőri vezetője Segyevi Zoltán a XII. kerület rendőrkapitányságát irányítja a továbbiakban.

CBFM - Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr227058771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perczel annamária 2015.01.10. 21:07:59

Feladtam ???? Tisztelt Kocsis Máté Úr! Apróságnak tűnik, amit kérek,- az is - , de szeretném megtudni, hogy mibe kerül egy tábla. Tisztviselőtelepi lakos vagyok és elárasztottak minket a "Józsefváros ujjáépül" táblák. Szinte minden kereszteződésben, van olyan ház, melyre kettő is jutott ebből a fontos információval szolgáló táblából. Javitok MINDEN KERESZTEZŐDÉSBEN Ma megálltam a Benyovszky M. - Delej utca sarkon és álltomban 8, azaz nyolc táblát számoltam össze. Tegnap voltam a Szabó Ervin könyvtárban , és mintha ott is ezek a táblák köszöntek volna rám. Megálltam a Corvin mozi előtt .... Tele van informativ táblákkal. Mindenhol ez a fontos információ vág fejbe.
Kérdéseim a következők:
1. Kinek jutott eszébe, hogy állandó önreklám legyen a kerületben?
2. Ki hagyta jóvá?
3. Mibe kerül egy tábla?
4. Hány táblát gyártattak le, tehát mi az előállitási költség végösszege?
5. Mibe kerül egy tábla felszerelése? Hányat szereltek fel? Végösszeg?
6. Mennyi ennek a táblának információs értéke?
7. E pénzt nem lehetett volna-e emberbarátibb módon felhasználni?
Azért is dühit a dolog, mert olyan utcában, olyan házakra is felkerült, ahol a tisztelt önkormányzat soha, semmit nem csinált. A mi utcánk a Benyovszky, ahol 1968 óta lakom és tudom, hogy azóta kb. 10 éve a sebességcsillapító fekvőrendőrökön kívül az Önkormányzat dolgos kezét ide be nem tette.
El kellett mennem beteglátogatóba a Péterfy Sándor utcai kórházba. Én villamossal és gyalog közlekedem, Áthaladtam a Keleti pályaudvarnál a híd alatt és - új, hatalmas tábla köszönt rám? " Viszontlátásra Józsefvárosban", körbejártam. A másik oldalán " Isten hozta Józsefvárosban" szerepelt. Vérnyomásom valamennyit emelkedett. Mi ez??, Budapest kerületekre esett szét és kerületenként üdvözöljük azt, aki erre jár? És aki napjában többször elhajt, az már meg sem látja, de mibe is kerül ez a tábla???. Már azt is szeretném megtudni, hogy ki a táblagyáros. Kinek a kicsodája. Hiába. Ilyen lett a mai Magyarország. Aztóa már láttam a Vajda Péter utca végén is a bucsúztató táblát. Hány ilyen van???
Most attól félek, hogy más kerületek is példát vesznek , de szerencsére a kórház felé vezető úton nem láttam az " Isten hozta Terézvárosban" feliratot. Ez kérem pénzpocsékolás alapfokon. Közép és felsőfokon csinálja a kormány. Elismerem, hogy Józsefváros fejlődik, de elég lett volna egy tábla és mellette egy nagy cédula, hogy " lett volna még 190 táblára pénzünk, de helyette 20 családot ajándékoztunk meg tartós élelmiszerekkel.
Válaszát előre is köszönöm naposperc@freemail.hu

Tetszik · Válasz · 12 perce
..

Anna Kiss Különben már tényleg szeretnék választ kapni. Addig fogok mindenféle forumon kérdezni, mig választ nem kapok. KI TALÁLTA KI, ÉS KI HAGYTA JÓVÁ EZT A PÉNZKIDOBÁST, EZT A PAZARLÁST, EZT A HAZUGSÁGOT.

Bevásárlásaim során éppen úgy találkoztam vele a Bródy Sándor utcában, mint a Vas utcában. Ezt a táblát viseli a Magdolna utcánál... nem egyszer nagyon elkopott, nagyon máló vakolatú ház, és nem egy palotája a palota negyednek is gazdagabb lett. Ki rendelte el, ki engedélyezte, hogy MŰEMLÉK épületekre ilyen a semmitmondó táblácskát felszögeljenek????. De már megkapták. Már legyártották, már kiszállították, már felszögelték, már ott diszeleg.a fehér pléhlap. Eső után köpönyeg a tiltakozás. Hát igy működik a demokrácia...........................

Szólj hozzá...
süti beállítások módosítása