A mi Józsefvárosunk

250. Önkormányzat 2014.

2014. október 13. - Amijo

03.jpgJóreggelt. Ahogy kell, meg ahogy ígértük, jöttünk. Ámde most még csak röviden, szikáran a tegnapi önkormányzati választásról: Kocsis Máté nem okozott csalódást pártjának Józsefvárosban, 57,17 százalékot szerzett. Komássy Zsolt Ákos 13,87 százalékot kapott, Erőss Gábor János Együtt-PM képviselője 7,8 százalékot, míg a DK-s Simon György 6,75 százalékot szerzett.

Jakabfy Tamás az LMP-s induló a szavazatok 6,73 százalékát, a jobbikos Pintér Attila 6,67 százalékot, Németh Attila, az MLP képviselője 0,67 százalékot szerzett. Laczi Istvánné JESZ-es jelölt 0,2 százalékot kapott, míg a szociáldemokrata dr. Suda Dezső József mindössze 0,13 százalékot. Budapesten Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje győzött, a négy évvel ezelőtti eredményhez képest több mint négy százalékot rontva. De visszaesett Budapesten a Jobbik és az LMP is. A közös baloldali jelölt, Bokros Lajos viszont több mint 6 százalékkal többet kapott, mint négy éve Horváth Csaba.

Józsefváros mind a 12 egyéni választókörzetében a Fidesz-KDNP jelöltje győzött, a legszorosabb eredményt Körmendi Gábor Attila hozta a 9. sz. választókerületben, itt az összefogás jelöltje 31,43 % szerzett.

valaszt8-2014.jpg

Részletes adatok a valasztas.hu-n.

A tegnapi választással lezárult egy szakasz az életemben. Mától már nem vagyok önkormányzati képviselő. Az emberek hivatali útvesztőkben történő kiigazodásának segítése hiányozni fog! Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítették a kampányomat, mert hittek bennem, és szeretném megköszönni a rám leadott szavazatokat. Köszönöm! - Szili Balázs

***

Budapest 23 kerületéből 17-ben a Fidesz-KDNP jelöltje lett polgármester. A XIII. és a XIX. kerületben MSZP-jelölt győzött, a XX. kerületben MSZP-DK-EGYÜTT-PM közös jelölt, a XV. kerületben a DK jelöltje, a XIV. kerületben az Együtt jelöltje, míg a XXIII. kerületben civil induló nyert. (HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr306787093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása