A mi Józsefvárosunk

235. Haverok, buli, hanta

2014. szeptember 25. - SziliBalazs

06.jpgJózsefvárosban hónap végén sok család kutatja át az asztalfiókokat, kabátzsebeket, hátha akad egy kis aprópénz, az utolsó napok szerény ebédjéhez alapanyagot venni. Önkormányzatunk ciklusa utolsó napjait éli, hiszen október 12-én választások lesznek. Kocsis Máté is átforgatta az önkormányzati zsebeket, előkeresve az utolsó „tantuszokat” is. Létfontosságú kiadások maradtak az utolsó hetekre.

A hivatal főlépcsője túlságosan kopott, új szőnyeg kerül rá, ami nem csak esztétikai élményt nyújt majd a hivatalos ügyek intézésében megfáradt ügyfeleknek, hanem fokozza biztonságukat, hiszen nem lesz csúszós. A hivatali munka is olajozottabbá válik, hiszen a csodaszőnyeg zajcsökkentéssel jár. A rezsicsökkentésnek is része a beruházás, mert hőszigetelő hatású is a szőnyeg.

haverok1.jpg

Igaz repülni nem tud, de ennyi funkciót egyszerre ellátva nyilván megéri az árát, 7 620 000 Ft-ot. A főlépcső hat lépcsősorból és a köztes kis részekből áll, nem hosszabb 76 méternél. A szőnyeg tehát méterenként kb. 100 000 Ft. Ennyiért talán mozgólépcsővé lehetne alakítani. Baromi drága ugyan, de öröm az ürömben, az ára éppen nem éri el a közbeszerzési értékhatárt, így nem kell közbeszerzéssel bíbelődni. Polgármester Úr azonban megnyugtatott, az ár nem csak a szőnyeget, hanem mindkét oldalán fém díszlécek felszerelését is tartalmazza. Ja, úgy már a hülyének is megéri!

Kaptak a képviselők beszámolót az alpolgármesteri keretek „zsebeinek kiürítéséről” is. Kétmilliót kapott a Jóhír Kft. nyári programok szervezésére. Biztos jó bulik voltak közpénzen!

756 000 Ft jutott a Polgármester lakossági kapcsolattartójára. Lakossági kapcsolattartó tehát van, már csak lakossági kapcsolat kellene, mert élő emberrel nem találkoztam, aki ügyes-bajos dolgaival túljutott volna a polgármester titkárnőjén. Háromnegyedmillió végül is nem sok egy olyan kuriózumért, mint a láthatatlan kapcsolattartó!

300 000 Ft-ba került a határon túli gyermekek üdültetése, miközben a sajátjainkat sikerült kiebrudalni az Orczy kertből és nyári táboraink résztvevőit száműzni a betonrengetegbe. De jutott néhány százezer forint a Rákóczi Szövetségnek, a Magyar Napló Kft.-nek , mert a haverokra, ha közpénzről van szó, mindig gondolni kell. Természetesen megmagyarázták, hogy minden kiadás rendkívül hasznos volt, különösen a „Pukkancs fülekirálysága” című könyv kiadásának támogatása.

Igaz, a teljes Önkormányzati költségvetésben ezek nem jelentős összegek, de a szemléletet jól tükrözik. A közpénzek felett a FIDESZ politikusai úgy rendelkeznek, mintha a sajátjuk lenne és megy a parasztvakítás, hogy ennek így kell lenni.

Akár a reklámban: haverok, buli, hanta.

Szili Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr386730605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2014.09.26. 14:43:50

Nem jó. Valójában:
Haverok, MUTYI, hanta!
süti beállítások módosítása