A mi Józsefvárosunk

182. Kálvária tér - július

2014. július 06. - LaMaa

06.jpgItt a nyár, beköszöntött az idei közigazgatási szünet is, gondolom mindenki szanaszéjjel – itt meg ott nyaralgat. Én meg itt, Józsefvárosban. És ha már a közelben lakok, gondoltam írok megint egyet a Kálvária térről. Irány megint a tér, hátha történt már ott is valami. Mondjuk ez a „hátha” így nem teljesen igaz, hiszen reggelente láttam a buszról, hogy bent az elkerített részen már megjelentek szép fehér kupacok, sőt az egyik bevezető út is fel van szórva murvával, azaz történt „valami”.

És akkor itt álljunk is meg egy pillanatra! Igen, a murvánál. Ezeknek (bárkik is azok) tényleg az a mániájuk, hogy mindenhol (a Golgota téren is ilyen vezet a kereszthez), minden utat felszórnak ezzel az apró fehér kőzúzalékkal?! Mert lehet, hogy szép, lehet hogy olcsó, de se babakocsit nem lehet tolni benne normálisan, se tisztán nem lehet tartani igazán, és a kutyák is utálják.

kalvaria20140703-5.jpg

kalvaria20140703-4.jpg

Mindenesetre a korábbi állapothoz képest tényleg úgy látszik, hogy történik valami. Több, gyommal már benőtt földkupac eltűnt, itt-ott kezdenek látszani gyalogos nyomvonalak, a szobor közelében árkok és friss földhalmok, a Baross utca felöli oldalon betonozás nyomai, majdcsak kiderül, hogy mi lesz belőle.

kalvaria20140703-1.jpg

kalrvaria_szobor1.jpg

Az azonban már látható, hogy pár fa itt is (nem csak a Horváth Mihály téren) áldozatul esett a mindent elsöprő felújítási láznak, de biztos ültetnek majd helyettük másikakat. Másik 30-40 éves fákat…

kalvaria20140703-3.jpg

A tér többi része meg még most is olyan, mint volt. Romos játszótér, kutyafuttató, kiégett fű és szemét. Azt pedig el sem tudom képzelni, hogy mitől lett hírtelen ilyen sürgős a munka, miközben évekig úgy nézett ki, ahogy…

LaMa - Józsefváros

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr196477561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norewa 2014.07.06. 14:33:48

Csendben megjegyzem, hogy a murva egyebek közt a cipőnek se tesz jót, a kedvenc szandálomat egészen konkrétan "megette" a rohadt kavics egyetlen este alatt. Szandállal rohanás reggel a cipészhez, cipész körberöhög, szandál kuka. Szerencsére nem volt drága, csak hát szerettem, kényelmes volt meg csinos.
Meg hát a kutyagumit kiszedni a murvából, az is nagyon kellemes. Az meg még kellemesebb, ha a gyerkőc eltaknyol úgy rendesen, akkor aztán van sírás. Gratulálok annak is, aki kiagyalta, annak is, aki rábólintott. Inkább tennék rendbe, bővítenék ki egy kicsit a kutyafuttatót, meg gyomlálnák ki néha (a kutyasz*r az más lapra tartozik, az a kutyatulajdonosok felelőssége, de ahogy látom, senkit nem riaszt el az ötvenezres büntetés sem, lazán otthagyják). Hál' istennek már nem lakom ott.
süti beállítások módosítása