A mi Józsefvárosunk

127. Kamerák, harmadszor

2014. március 29. - akoskomassy

01.jpgÚjabb fejezet a Fidesz közpénzen folytatott kampányából

Ezúttal az egyházakat is bedobták abba a közérdekűnek álcázott kampányfogásba, amelyet a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány nevű önkormányzati cégbe bújtatva valósítanak meg.

Mint emlékezhetnek rá, pár napja Józsefváros postaládáit szórta meg a posta egy közpénzből finanszírozott levéllel, amelynek aláírói Vas Imre és a polgármester az előbbinek meglepő módon ez az első – és alighanem egyetlen – megnyilvánulása, mint a Közalapítvány nemrég sebtében kinevezett elnöke. A levél annak a színjátéknak az illusztrációja, amelyben úgy tesznek, mintha érdekelné őket az emberek véleménye arról, hogy hova fogják elhelyezni azt a 70 új térfigyelő-kamerát, amelyre most a már használhatatlanná avultakat lecserélik.

kamera_level1.jpg

Persze azt már alighanem régen eldöntötték, hogy hol lesznek a kamerák, de azért egy héttel a parlamenti választás előtt ez egy jónak vélt ürügy arra, hogy önkormányzati fejléces papíron, polgármesteri támogatással, közpénzből reklámozzák a Fideszes parlamenti képviselő nevét, no meg persze a Fideszes önkormányzati képviselőjét is egyúttal, hiszen ősszel még önkormányzati választás is lesz. De ezt a postaládákba beszórni adóforintokból nem volt elég. Elkél még az egyházi rásegítés is.

Ezért aztán tartottak március 27-én egy Egyházügyi Tanácsülést, ahol bizonyára kiosztották a kampányfeladatokat az egyházaknak, mert utána átküldték nekik az említett levelet digitális formában és mellé a Fideszes képviselőjelölt Fideszes e-mail címét. Közpénzből, Polgármesteri Hivatal fejlécű papíron, hivatali munkaidőben, hivatali alkalmazott hivatali elektronikus postafiókjából. Ez nem közpénzen folytatott Fideszes pártkampány, ugye?

Komássy Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr735883774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dixi. 2014.03.29. 19:16:13

Józsefváros egyébként sem semmi. De sebaj vannak még csodák.

Jock Ewing 2014.03.29. 20:43:17

Minden párt pénz közpénz.
Így a posztíró senkiházinak az annya valagát !

MSZP Afrika Korps 2014.03.29. 20:46:00

Jaj de jó egy hiánypótló maszop blog! hajrá
maszop!

orbánc_takarodj 2014.03.29. 23:00:21

Senkiházi fidesznyikek minek recsegnek itt?
Még jó, hogy ezen sorok idejére kihúzhattad a
nyelved a nagyvezírből.

Tizenötmillió Magyarok 2014.03.29. 23:19:41

Nem szamit milyen aron, lenyeg hogy nyerjen a fidesz, ez az orszag erdeke, hazaarulok pedig levannak szarva.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.03.29. 23:29:50

@Jock Ewing: @MSZP Afrika Korps:

Beee, beeee, brekekeeee.

Nem is tudom, hogy birka, vagy béka-e az a menet...

medvedisznóember 2014.03.30. 22:53:52

Közpénzes pártkampány, Komássykám? Mesélhetnél még, hisz megrögzött hagyományőrzőként nyilván sokat tudhatsz erről az ősi maszopos tradícióról. Persze nyilván nem a közpénzes kifizetésekhez kötődő közismert viszonyod miatt lettél sarokba állítva.

bodis.lajos 2014.04.02. 18:52:22

Jogos, de hol vittek végig egyetlen panaszt? Akár azokat, amelyeket itt kifogásoltak?

Egy pártblogban puffogni, vagy hivatalnak, Kocsis Máténak, Zentai Oszkárnak feladatokat adni, azokat rajtuk számonkérni, azért egészen más, ugye?

És az általam jobban ismert humán ügyeket tekintve, és a rendszer logikája szerint, hogyan lehetne tudná ellenőrizni a kisebbségi döntéshozó MSZP a többségi döntéshozó FIDESZ-t, amikor az aktivistái, Komássy Ákos, Jóvér Béláné, Révész Márta, a többség által bármikor visszavonható tanácsadói szerződést kötöttek az önkormányzattal? Amiből ráadásul jóval több személyes jövedelmük származik, mint amit a választói felhatalmazás alapján, normatíve kapnak? És sajnos bizony nehéz nem erre gondolni, ha a tesze-toszaságot, következetlenséget, konfliktuskerülést, mellébeszélést tapasztalni, ami az ellenzéki döntéshozókra döntéshozókra is túl sokszor jellemző az önkormányzatnál.

A megbízót nem kritizáljuk úgy, hogy igazából gondot okozzon neki, ez logikus követelménye a megbízónak. De hogy a csodába lehetne eredményesen befolyásolni döntéseket ellenzéki pozícióból, ha azzal sem néznek szembe, hogy az MSZP megbízója nem a FIDESZ szabadna legyen, hanem a választók?
süti beállítások módosítása