A mi Józsefvárosunk

33. Haragosi

2013. június 20. - Amijo

02.jpgFut, robog a kicsi kocsi, rajta ül a Haragosi,
din-don diridongó.
Ha kiborul az a kocsi, leröpül a Haragosi,
din-don diridongó.

(Weöres Sándor: Haragosi)

Kocsis Máté összevonta szemöldökét – és remélhetőleg megszokott közönsége kellő ovációja mellett – a tegnapi testületi ülésen nemtetszésének adott hangot Szili Balázs szoci-fórumos, blogos bejegyzésével kapcsolatban. Hogyaszongya: ő biza' „nem szereti az olyan embereket, akik sötét szoba sarkában, klaviatúra mögé bújva, mindenféléket írogatnak..." Daaaang!

kocsis20120731_1.jpg

Most erre mit is mondhatnánk, drágajó, aranyos polgármester úr?! Mi se szeretjük az SMS-bajnokokat, mégse hisztizünk a testületi ülésen.

***

Ami még kiderült a Kaiser-féle lakáskapásról:

Többen érdeklődtek, hogy hol nézhetik meg Kaiser úr sikeres lakáspályázatát. Szili Balázs rákérdezett, de adatvédelmi okokból a pályázatok nem nyilvánosak. Azt is sikerült megtudni, hogy mind a Képviselőtestület, mind a Bizottság anélkül dönt, hogy látná a pályázatokat, a pályázatok elbírálását a jogszabályoknak megfelelően a Kisfalu Kft. végzi, a Testület pedig azt tudomásul veszi.

A pályázati kiírás alapján visszaellenőrizhető Kaiser úr 11 pontja:

  • házassági, élettársi kapcsolatban élők 3 pont
  • 18 éven aluli gyermekét egyedül nevelő egyedülálló 2 pont
  • egyedülálló 1 pont

Kaiser Úr a 2 pontos kategória. (Édesapjával és három gyermekével költözik)

  • a pályázó több mint 5 éve, a VIII. kerületben életvitelszerűen lakik és bejelentett lakóhellyel rendelkezik 2 pont
  • 3 fő 18 éven aluli gyermek 3 pont
  • mióta lát el jogszabály erejénél fogva önkormányzati hatáskörbe tartozó feladatot:- 2006 óta képviselő 4 pont


2+2+3+4= 11 pont
A legnagyobb súllyal a pontszámban a Képviselőség került...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr425371198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarkozyA 2013.06.24. 11:54:41

Magyar Narancs jelentette, hogy Józsefvárosnak 6,44 millió forintot kell kifizetnie egy korábban, méltatlanság miatt kirúgott köztisztviselőjének. És, hogy a csúnya hivatal most akkor megkárosítja az egész kerületet emiatt, és, hogy a szegény négygyermekes apukát kirúgta annyi, de annyi év hűséges szolgálat után. Mivel a döntés első fokon született, ilyen sommás ítéletet azért még nem illő mondani az ügyről, de ha már az egykoron jobb napokat is látott, manapság jobbára elszigetelten működő MaNcs megtette, hát nézzük kiről, miről is van szó?

Igen, aki ebben a kerületben él, az tudja, hogy Doktor Balázsról van szó, Judit-X táskás emberéről. A régi, 2009 előtti rendszer túlélőjéről, ami persze mára már felszámolódott ( nem magától, és nem is a jelenlegi, szánalmas ellenzéktől, de még admirális úrtól sem). Szóval a bírósági döntés lényege annak a kérdésnek az eldöntése, hogy ha egy munkavállaló, aki történetesen még köztisztviselő is, a főnökével paraszt, ne adj isten elküldi az anyjába, az méltó-e a főnöke által vezetett, állami hivatal szolgálatára?

Arról van szó, hogy két éve Doktor Balázs és a polgármester, Kocsis Máté sms-ben értekeztek, és az alkoholgőzben elhomályosult tudatú Doktor úr kedélye átfordult hőzöngő parasztba, ezt pedig – mily botorság – Kocsis Máté szívére vette, és méltatlansági eljárást indított ellene, majd a hivatal felmondott neki. De nem csak ezért, igaz ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Azt beszélik, hogy Doktor Balázst már a munkatársai sem viselték, mert miatta hoztak egy olyan jegyzői határozatot, hogy a hivatalban nem lehet alkoholt tartani. Nyilván nem azért, hogy emlékeztessék a hivatal dolgozóit, hogy munkahelyük nem italbolt, hanem vélhetőleg azért, mert ha már bent volt a pia, valaki mindég megitta. Sőt, állítólag szondáztatás is előfordult, és mit ad Isten, Doktor Balázs rendre színesre fújta a trombitát, pedig úgy tudjuk, nem az a kifejezett zenész típus.

Szóval van vaj a Doktor úr füle mögött, de erről majd később…

Amijo 2013.06.24. 15:31:38

@SarkozyA: A posztban ugyan Kaiser József lakáskapása a főtéma, de ez téged ne zavarjon – és ahogy látom, nem is zavar. Mindenestre észrevehetnéd már, hogy kissé hülyén hangzik: a független magyar bíróság első fokon a gonosz és részeges köztisztviselőnek adott igazat, mert szegény Lucifert zaklatta horvátországi nyaralása közben! (Lsd.: Magyar Narancs: Lucifer első fokon bukott – polgármestere miatt 6,5 millióra büntették Józsefvárost)
Valaki nagyon megzörgethette a harasztot, hogy ezt „széphistóriát” megpróbálod mindenütt eladni, de sebaj…

Amijo 2013.06.24. 15:38:52

@SarkozyA: És ha már kevergetni próbálod itt a sz@rt, akkor a poszthoz kapcsolódóan van itt még három kvíz-kérdés, csak hogy jól szórakozzunk:
- Vajon melyik képviselő törte totálkárosra a Családsegítő autóját - állítólag részegen -, okozva kétmilliós kárt?
- Melyik képviselő nem tudta képviselősége előtt fenntartani 35 m2-es Önkormányzati lakását, csak adósságcsökkentési támogatás igénybevételével?
- Melyik képviselő nem működött együtt a szociális irodával, adósságcsökkentő támogatása igénybevétele után, amiből persze, mert képviselő, semmi baja sem lett?

Hajrá!
süti beállítások módosítása