A mi Józsefvárosunk

13. Se Orczy-kert, se Ludovika

2013. április 10. - akoskomassy

03.jpgFeleslegesen vették el az Orczy-kertet Józsefvárostól. Kiderült, hogy aligha valósul meg idejében Orbán Viktor álma, a Horthy nosztalgiára játszó Ludovika egyetemi Campus. Az egyetem évnyitóján a kormányfő még arról beszélt, hogy a Ludovika egyetemi Campus megvalósítása „kiválóan példázza államépítési törekvéseinket”. A beruházásnak azonban tavaly kellett volna elkezdődnie, de egyelőre kapavágás sem történt.

Most pedig kiderült: a korábban kormánydöntéssel megítélt pénzeknek is csak a töredékét szánják a beruházásra. Idén év végéig 4,7 milliárdot ígértek, most pedig azt próbálják sikerként eladni, hogy jövő év végéig 1,5 milliárdot adnak az építésre.

A Ludovika főépületének rekonstrukcióját azért akarták tavaly megkezdeni, hogy már idén év végére átadják. Ebből a pénzből jó, ha jövőre részben meg tud valósulni a főépület rekonstrukciója, hiszen idén mindössze 0,4 milliárd forintot szánnak rá. A 2015 szeptem- berére ígért teljes egyetemi negyed pedig biztos nem készül el.

ludovika1.jpg

A Ludovika Campus látványterve - Forrás: kormany.hu

A lassan mandátuma végére érő kormány mindössze 6%-át tervezi kifizetni a 24,5 milliárdos beruházásnak. Úgy tűnik Orbán az építést a következő miniszterelnökre bízza…

Építkezés helyett csak a mellébeszélés folyik, aminek nincs helye egy nagy beruházásnál. Kocsis Máté, a kerület fideszes polgármestere hallgat, és a csúszást biztossá tevő döntést „nincs megállás”-ként kommentálta. Mellébeszélés helyett azonban át kellene gondolni a beruházást. Annak ugyanis eddig egyetlen eredménye az volt, hogy a kerületi gyermekek nyári tábora nem mehetett az Orczy-kertbe. Ráadásul a bizonytalanság a területen lévő Bárka Színházat is tönkreteheti, amely elveszti eddigi fenntartóját.

Az egyre húzódó presztízsberuházás helyett a kerület jobban járna, ha az állam az Orczy- negyed rehabilitációját támogatná. Az itt élőknek nem lőtérre és lovardára, hanem felújított parkra és házakra van szükségük. A Fidesznek tehát át kellene gondolnia ezt a rétestésztaként nyúló presztízsberuházás.

Budapest, 2013. április 10.

Komássy Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr385215550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2013.04.11. 10:05:38

Mennyivel hitelesebb lenne ez a habverés Tőled, ha nem asszisztáltad volna végig az egész történetet a Képviselő-testületben IGEN és Tartózkodás szavazataiddal. Egyszer sem nyomtál rá NEMET. Szánalmas az utólagos keménykedés, hogy a történésben tanúsított hajlékonyságodat valahogy feledtesd.

FonDeFon 2013.04.11. 12:39:43

@08.szabogabor:

:)))) Nagyon jó.

Ugye, Te vagy az a Szabó Gábor aki aktívan végig "asszisztálta", hogy Kocsis Máté polgármester legyen?

Ugye Te vagy az a Szabó Gábor, aki aktívan végig "asszisztálta" Kocsis Máté népszavazását?

Ugye Te vagy az a Szabó Gábor, aki aktívan végig "asszisztálta" Kocsis Máté lakbér emelő intézkedéseit?

Ugye Te vagy az a Szabó Gábor, aki aktívan végig "asszisztálta" Kocsis Máté és a Fidesz 4532 döntését?

Szabó Gábor, csak ennyit mondok neked: "Egyszer sem mondtál rá NEMET. Szánalmas az utólagos keménykedés, hogy a történésben tanúsított hajlékonyságodat valahogy feledtesd."

Ui:
A kvak-kvakot ne kezd el, hogy Te már nem, meg átvert meg bla-bla.

08.szabogabor 2013.04.11. 23:18:31

@FonDeFon: Szeretnél másról, vagy inkább Rólam beszélni? Nem csodálom. Csakhát édesmindegy ugyebár, hogy én mit mikor tettem - sok hülyeséget írtál persze, tájékozódj kicsit -, ugyanis ezt a posztot itt az a Komássy Ákos írta, aki végigasszisztálta a Ludovika Programot.

Tudom, hogy ciki Nektek, hogy olyan Pártelnökötök van, akit Kocsis többször is megvett, dehát ha Nektek ez kell, akkor tessék...
süti beállítások módosítása