A mi Józsefvárosunk

761. Elismerően csettintve

2018. június 03. - Amijo

Június harmadika, Klotild napja volt ma, és ahogy a dátumból is látszik alig több mint egy hónap van már csak az időközi választásig. Ezt többek közt – a dátumon kívül – onnan is lehet tudni, hogy Sára Botond alpolgármesterrel van tele a kerület önkormányzati lapja. És miközben virágot oszt és szoroz, még arra is maradt ideje, hogy kerületi lap megtöltése mellett a Demokratának is adjon egy baráti interjút. Ez utóbbiban két fontos demográfia megállapítást is tett az alpolgármester úr – írja a 444.hu.

sara_botond-kampany1.jpg

Az egyik, hogy a fejlesztések hatására „Józsefváros lakossága rendkívül homogén össze- tételű.” A másik: „Kerületünkben 13 egyetem található, a lakosság egy része fiatalokból áll.” (Megj.: személy szerint én nem igazán értem ezt a „homogént”, de előbb utóbb majd csak jön valaki és elmagyarázza. Az meg hogy a lakosság egy része fiatalokból áll, egészen megdöbbentő felfedezés...)

Miután mindezt megtudtuk doktor Botondtól, nézzük Győri Péter véleményét is a mi kis közpénzes kerületi lapunk mostani, ámde egyáltalán nem meglepő dobásáról:

Demokratikus nyilvánosság vagy pártpropaganda?

A "Józsefváros" c. ingyenes önkormányzati hetilapot közpénzből állítják elő. Ehhez képest egyetlen sort sem írnak a legfrissebb lapszámban az időközi polgármester választásról, az induló jelöltekről. Pontosabban, a Fidesz jelöltjéről, Sára Botond alpolgármesterről írnak: összesen 8 oldalon 22-szer írják le a nevét, egy interjúféle- ségben és még 6 másik cikkben. Erre az egykori MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztályán is elismerően csettintenének, szóval, úgy tűnik rendszert váltottunk ugyan, de gyakorlatot nem. (Győri Péter polgármesterjelölt)

Mindig akkor válik valaki elengedhetetlenül érdekes képtémává Józsefváros igényes lapjában, amikor elindul egy újabb tisztségért – mint tavaly Sántha Péterné (alpolgármester2), most meg Sára Botond (alpolgármester1), a botcsinálta virág- és faültető, szemetesedényszerelő reneszánsz ember (aki amúgy jogász). A többi – nem fideszes – indulóról csak a szájról-szájra járó hírek tudatják a választópolgárokat. (via Facebook)

Röviden ennyit mára, további szép estét mindenkinek.

P.s.: Győri Péter május végén mutatta be a 8 pont a VIII-ért című programját. A prog- ram főként szociális kérdésekkel foglalkozó pontokból áll, amelyek kitérnek a lakhatás, a családalapítás, a köztisztaság és a közbiztonság kérdésére is; itt olvasható a nyolc pont.

***

A választások tisztasága a demokrácia alapja! Július 8-án Budapest VIII. kerülete polgármestert választ. A Számoljuk együtt civil kezdeményezés 60 szavazókörbe vár össze- sen legalább 130 független önkéntes szavazatszámlálót. Ha már voltál szavazatszámláló, várnak ismét, ha nem, új jelentkezőket is szívesen látnak! A civil szavazatszámlálásról többet megtudhatsz itt. (via TASZ)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr314021186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása