A mi Józsefvárosunk

611. Kampányidőszaki kamumesék 13.

2017. március 14. - Amijo

Kampányidőszaki kamumesék – Sántha médiatempó továbbra is

Szóval: időközi önkormányzati választás idején tovább tart újratöltve Kocsis jelöltjének médiatempója. Ezzel önmagában nem is lenne gond – a problémák ott kezdődnek, hogy Kocsis jelöltjének kampánya az önkormányzati média által, és „természetesen” az ön- kormányzat költségvetésének terhére is történik. Miért mondom ezt? Elég volt megnézni a jozsefvaros.hu oldalt például március 8.-án, ahol már minden második-harmadik cikk tartalmaz Sántha Péternét, illetve róla készült fotót.

jozsefvaroshu_20170308_02.jpg

Ahogyan Sántha Péterné Önkormányzat általi és eddig soha nem látott mértékben történő „szerepeltetése” is valahol a kampány része – legyen szó a kerületi idősklubokban tartott filmvetítésekről – ahol minden esetben Sánta Péterné mondott „bevezető beszédet”, az álláskereső napról az Óbudai Egyetemen, a hirtelen összegründolt Józsefvárosi Busó- járásról, a mostani zászlóosztogatásokról, vagy épp a tűzoltósági gépjárműavatásról.

De a „Józsefváros” újság 7. és 8. száma is beszédes. Egy kis gyorsított sajtószemléző áttekintésből egyértelmű, hogy Kocsis jelöltjének megjelenítése erős túltengésben van az önkormányzat költségvetéséből finanszírozott, sajnos csak elméletileg közszolgálati helyi sajtóban – miközben az ellenzéki jelöltekről továbbra sincs egy karakter és egy pixel információ sem. Akkor jöjjön az áttekintés:

  • A 7. számban rögtön a címlap után, a második oldalon egy fotó Kocsis jelöltjéről… mert „természetesen” Sántha Péterné mondott beszédet arról, hogy a kommunizmus áldozataira emlékezzünk. És persze az idősek klubjaiban tartott filmvetítések kapcsán is „hírértékkel bírt” Sántha Péterné bevezető beszéddel tarkított jelenléte a Kocsis Máté házi-médiájaként működő önkormányzati újságnak.
  • A harmadik oldalon hatalmas meglepetésként egy fotó Sántha Péternéről, azon hírrel egybespékelve, miszerint Sántha Péterné avatja a kerületi tűzoltóság új járműveit és felújított irodáit. „Természetesen” minderről egy egész oldalas cikket kellett megereszteni…
  • A negyedik oldalon nem várt fordulatként fotó Sántha Péternéről, amint „háromgyerekes család vehetett át babacsomagot” … teljesen véletlen hogy épp ott, ahol jelöltként indul, mert épp ott van időközi választás.
  • A hetedik oldalon is sikerült felkerülnie Sántha Péternéről készült fotónak, azon apropóból, hogy Sántha Péterné nyilatkozik arról, hogy „egyre több turista keresi fel Józsefvárost”. Persze senkit ne zavarjon össze, hogy ez az egész oldalas interjú is nem több egy rejtett kampányelemnél – „természetesen” közpénzből.
  • A nyolcadik oldalra is sikerült felkerülnie Sántha Péterné fotójának, mégpedig az Óbudai Egyetemen tartott állásbörze apropójából… ahol minő véletlen, épp ő tartotta az esemény nyitóbeszédét.

Ebben a számban tizennégyszer van leírva Kocsis jelöltjének neve, miközben a címlappal együtt 20 oldalas sajtótermékben hét oldal lett az övé – az ellenzéki jelöltek neve, vagy maga az időközi választás ténye egyszer sem.

jozsefvaroshu_20170308_01.jpg

  • A „Józsefváros” 8. számában rögtön az első oldalon fotóval van jelen, amint épp Arany Jánosra emlékezik.
  • Aztán a második oldalon is ott van, mégpedig zászlóosztás közben. Nem is tudom, de számomra teljesen hihetetlen, hogy Sántha Péterné zászlóanyaként épp ott osztja a zászlókat, ahol indul az időközi választáson.
  • Helyet kapott a negyedik oldalon is, a „közös fellépés gyermekeink biztonságáért” téma által.
  • Az iskolai beiratkozások apropóján a hatodik oldalon is „megeresztésre” került Kocsis jelöltjének egy féloldalas megnyilatkozása.

A 8. számban – szintén hatalmas meglepetésként – egy karakter, egy sornyi hír sem íródott az ellenzéki jelöltekről, illetve az időközi választásról bármilyen formában is – miközben Péterné neve nyolc alkalommal szerepelt ebben a számban.

Ami még szokatlan, hogy a 7. szám után elég hamar jött a 8. szám megjelenése. Azóta persze megjelentek a Magdolna negyed lámpaoszlopain Sántha Péterné kampányplakátjai, illetve már bukaresti küldöttséggel is sétált… pont ott, ahol épp jelöltként indul. Á, dehogy… még véletlenül sem a józsefvárosiak közpénzéből van finanszírozva a választási kampánya… á, dehogy… - dehogynem!

Így ez a józsefvárosi időközi önkormányzati választás már most nem tisztességes – mégpedig a kormánypártok és az Önkormányzat részéről! Már rögtön az indulásnál, az elején nem volt tisztességes – mégpedig a Kocsis Máté vezette önkormányzat, valamint a Fidesz-KDNP részéről. Viszont továbbra is áll az, hogy szerintem – az ellenzéki jelöltek legnagyobb szerencséjére – az időközi választással érintett terület lakossága jellemzően nem a valójában Kocsis Máté házimédiájaként funkcionáló önkormányzati sajtóból tájékozódik. Úgyhogy továbbra is azt tudom mondani az ellenzéki jelölteknek, hogy „ajtótól ajtóig” kell járniuk a választók szavazatainak „kiénekelése” érdekében.

Frigyesmester

***

Holnap március tizenötödike lesz. Fütyülni, sőt sípot osztani ugyan tilos a rendőrség szerint, miközben a bátrak bátra beszédet mond, de mi azért Mondjunk nemet március 15-én! A Majtényi László államfő-jelölését kezdeményező Elnököt a köztársaságnak csoport demonstrációt hirdet Séta az új köztársaságért – tüntetés március 15-én címmel. Gyülekezés 14.30-tól az Operánál, a menet 15 órakor indul, majd a Nagymező utcán keresztülhaladva az Alkotmány utca Kossuth téri végénél fejeződik be. A séta végén beszédet mond Majtényi László.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4512337501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása