A mi Józsefvárosunk

457. Testületi ülés volt (6)

2015. december 16. - Amijo

03.jpgBár korábbi posztunkban azt írtuk, hogy itt a vége, idén már nincs több testületi ülés, nem így lett. Valamiért (vajon miért?*) kedden reggel hírtelen egy nagyon rendkívülit ült a Józsefvárosi Képviselőtestület, és persze döntött is. Azaz, elfogadott egy olyan rendeletet, mely szigorítja a kártyatermek működésére vonatkozó szabályokat, mostantól szinte egyáltalán nem nyílhat új kártyaterem Józsefvárosban.

Ezt egy nappal korábban sürgősséggel terjesztették be, tegnap délben pedig már hatályba is lépett. Itt lehet megnézni testületi ülésen készült videót, tanulságos:

Sára Botond alpolgármester az ülésen – a polgi kis odasúgása után – még gyorsan kifej- tette, hogy a már működő kaszinó(k)ra mindez természetesen nem vonatkozik, mert ugye visszamenő hatállyal nem lehet… Ezzel a kerület majdnem teljes egészét lefedő tilalmi övezetet jön létre, ahol tilos lesz játéktermet vagy bármi ilyesmit (kártyatermet?) üzemel- tetni. Az indoklásban az urak kitértek még a szerencsejáték, ill. a játékszenvedély roppant káros voltára s annak súlyos társadalmi kövertkezményeire is

* Az önkormányzat honlapja azt írja, hogy ”… Az Önkormányzat vezetésének tudomására jutott a Népszabadság munkatársától, hogy a 2010-ben elfogadott, már amúgy is szigorú szabályokat megpróbálták, illetve megpróbálhatják kijátszani. Ennek megakadályozása és a kártyatermek ismerten káros közbiztonsági és társadalmi hatásai miatt is indokolt a szigorítás.” Magam részéről azonban élek a gyanúperrel, hogy nem a Népszabi (vagy a sajtó, muhaha) van ilyen óriási hatással a kerületi döntéshozókra...

***

Virág Tamás: Valaki mondja már meg, hogy mi az a kártyaterem. Kocsis Máté rendkívüli testületi ülésen szigoríttatta a működésüket, de előterjesztés nincs, csak idióta sajtónyilatkozat a döntésről. Meg van ennek bármi köze a Corvin sétány kaszinósához, a szivaros/TV2-tulajdonos pasashoz? (#‎huncutkocsismate)

8ker fb-oldala ugyanerről: tudtad, mi árt neked leginkább a kerületben? hát a játékkaszinók és kártyatermek! onnan gondoljuk, hogy az önkormányzat a te érdekedre hivatkozva csak emiatt két nap alatt rendkívüli ülést hívott össze, amikor egy újságírótól megtudta, hogy hézagos a rendelete (és egy nappal később, hogy elbúcsúztak a jövő évig) de vajon miről szólhat az előterjesztés, amely annyira véd téged, hogy még a rendelet azonnali hatályba lépése után sem olvashatod? és amely, mint Sára Botond alpolgármester kifejtette, az A. Vajna kaszinójára természetesen nem vonatkozik, mivel az már megvan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr488177640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása