A mi Józsefvárosunk

415. Különóra (a polginak)

2015. augusztus 27. - LaMaa

Mielőtt folytatnánk a polgi köztisztasági, közrendi korrepetálását, álljunk meg egy percre, vagy ha úgy tetszik egy különóra erejéig. Az Orczy-negyed egy picike szeletét bemutató sétánk első helyszíne a Diószegi utca volt, annak is a Csobánc és a Kőris utca közti viszony- lag disztingváltabb szakasza. Különóránk most egy röpke pillanatra betekintést enged az utca másik felébe is. Ahol az élet nem vidám, egyáltalán nem. És tortát sem zabál kétpo- fára a nép augusztus huszadikán. Se.

dio_rend1.jpg

“…a Máténak, a Máténak, a Máténak a pam-pam, meg hogy lesznek még azért ennél jobb slágerek is, csak most épp nincsen más ebben a dalban” - Alternatíva Alapítvány

Nemzeti Belövőszoba a rendőrség épületében

Nyugi, nem kapkodni, a rendőrség már elhagyta, csak épp a zászlót felejtették el levonni, így most a környékbeliek hasznosítják, kissé más célra. Egy egészen hajmeresztő beszá- moló a tűcsereprogramot végző Alternatíva Alapítvány blogjáról.

„Ti tudtátok, hogy már hónapok óta lakatlan a diószeghy (Diószegi) utcai rendőrség épülete? Bertalan mondta múltkor, hogy ilyen romház lett belőle és most ott szúrnak sokan, még keresem a megfelelő szavakat a dolgoknak az ilyen irányú alakulására.

Szóval elindultunk megnézni és hát tényleg ott áll üresen, rohad le az egész, nem tudom, hogy bárkinek is feltűnt, hogy kiköltöztek onnan a rendőrök, a magyar zászlót is elfelej- tették magukkal vinni, ott lobog szépen az épületen, mint valami Nemzeti Belövőszobán. Bemenni azért senki nem mer, de ott a bejáratnál szúrnak a népek, az addig makulátlan bejárórészen most eldobott kupak, véres zsepi, üres pakettek, fóliamaradványok hevernek, tényleg kicsit olyan jelenség ez, mint mikor a természet benövi és visszaszerzi magának a lakatlan épületeket. Kibaszott költészet ez, tényleg!

Ja és ennek a csodálatos képnek a megkoronázásaként az üres rendőrépület bejáratánál ott napozott Kicsikém kódú kliensünk, ott várta a kuncsaftokat a csinos miniruhájában, az út túloldalán pedig egy villogó rendőrautó, előtte egy fekete kocsi, benne a sofőr, aki szart bele, hogy ő most meg van ott állítva.”

Tessék szíves lenni az egészet elolvasni az alapítvány blogján!

***

Pedig egyszer már járt ezen a fertályon dr. Kocsis Máté, amikor átadta a szerinte minden helyi bajt megoldó bádogrendőrséget a Korányi utca sarkán. Ja, és egy éve zárta be az önkormi ismeretlen ismerős civilek "kívánságára” a Kék Pontot… 

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr827738838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása