A mi Józsefvárosunk

379. Testületi ülés volt (2)

2015. június 05. - Amijo

02.jpgHónap első csütörtöke volt tegnap, így aztán a képviselő-testület megint ülést tartott. Ezen – többek között – a Corvin Sétány Program keretén belül bérleti jogviszony pénzbeli megváltással történő megszüntetéséről, a MNP III. megvalósításához kapcsolódó döntésekről, az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérbeadásának feltételeiről, valamint a lakbér mértékéről szóló egyik önkormányzati rendelet módosításáról szavaztak.

Jó lett volna egy-két szót olvasni minderről bármelyik ellenzéki képviselő fb-oldalán, de eddig ilyet mi még nem találtunk. Az ülésről készült videót itt lehet megnézni:

(De itt, az Önkormányzati TV oldalán is megnézhető...)

A napirend különben ez ez volt:

1. Zárt ülés keretében tárgyalandó előterjesztések
  • 1.1. Javaslat a Corvin Sétány Program keretén belül bérleti jogviszony pénzbeli megváltással történő megszüntetésére
2. Városrehabilitációval és egyéb projektekkel kapcsolatos előterjesztés
  • 2.1. Javaslat a Magdolna Negyed Program III. megvalósításához kapcsolódó döntések meghozatalára
  • 2.2. Javaslat a TÉRKÖZ_B pályázat kapcsán megkötött Támogatási Szerződések módosítására
  • 3. Gazdálkodást, Gazdasági Társaságokat érintő előterjesztések
  • 3.1. Javaslat önkormányzati intézmények átalakításával kapcsolatos döntések meghozatalára
  • 3.2. Javaslat a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásának feltételeiről, valamint a lakbér mértékéről szóló 16/2010. (III.08.) számú önkormányzati rendelet módosítására
4. Vagyonkezeléssel, városüzemeltetéssel kapcsolatos előterjesztések
  • 4.1. Javaslat a Társasházi Pályázatokat Elbíráló Munkacsoport tagjainak kijelölésére
  • 4.2. Javaslat a nem lakás célú ingatlanok bérleti díjáról szóló képviselő-testületi határozat módosítására
  • 4.3. Javaslat az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására” tárgyú pályázat benyújtására
5. Humánszolgáltatással kapcsolatos előterjesztések
  • 5.1. Javaslat alapítványok támogatására
  • 5.2. Javaslat a Heim Pál Alapítvánnyal együttműködési megállapodás megkötésére
  • 5.3. Javaslat házi gyermekorvosi feladatok ellátásának biztosítására
  • 5.4. Javaslat óvodák fejlesztésének támogatására
6. Tájékoztatók
  • 6.1. Polgármesteri tájékoztató a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az előző ülés óta tett fontosabb intézkedésekről, a jelentősebb eseményekről és az önkormányzati pénzeszközök átmenetileg szabadrendelkezésű részének pénzpiaci jellegű lekötéséről
7. Sürgősségi
  • 7.1. Javaslat a Mindszenty emlékhely támogatásával kapcsolatos döntések meghozatalára

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr437521024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2015.06.06. 20:37:44

Oké, szerintem Komássy Ákos racionálisan jár el, amikor nem fejt ki közéleti aktivitást sem itt, sem másutt, és a polgármesternek tetsző módon használja a közéleti tisztségeit.

2013 eleje óta, amikor elfogadta az MNP3-hoz kötött kesztyűgyári tanácsadói és testületi alelnöki tisztséget, elmondható, hogy az egzisztenciája sokkal nagyobb mértékben függ Kocsis Mátétól, mint az őt elnöknek és képviselőjelöltnek választó pártszervezettől. És ez a következő választásig biztosan így lesz, tehát sok idő.

Egy ponton talán változhatott volna: ha a választási kampányban a szegények között nagyobb aktivitást fejt ki a nulla közeli aktivitásnál, talán nem a harmatgyenge Vas Imre, hanem - az egyébként szintén harmatgyenge, Vas Imrénél egy cseppet sem több tehetséget és érdeklődés mutató - Pál Tibor felé billent volna a mérleg nyelve. De Komássy Ákos nulla közeli aktivitást fejtett ki a szegények körében, a Magdolna Program súlyos hibáiról sem volt konkrét kifogása, a bajba került lakosoknak nem segített.

Hogy ez összefüggésben volt-e azzal, hogy éppen akkor a rivális önkormányzati többség akaratából viszonylag jól fizetett és gyakorlatilag nem ellenőrzött megbízása volt az önkormányzatnál, azt nem tudni. Komássy Ákos ezt váltig tagadja, sőt fröcsögésnek tartja, továbbá önmaga szerint ő szorgalmas volt. De mint önérdekkövető egyénnek, ilyen megbízás mellett természetesen az volt az érdeke, hogy Kocsis Máté kedvére tegyen.

Az egyik olvasat szerint a szocialista ifjak a semmittevéssel megvárják, amíg a Fidesz megbukik, és azt gondolják, hogy ha ez egyszer bekövetkezik, akkor jönnek ők (az idősebbek addigra már meghalnak). A másik olvasat szerint a pártnak vége (már régebben), legalább addig húzzon belőle hasznot a helyi elnöknek választott személy, amíg Kocsis Máté szemében van értelme annak, hogy házi ellenzékije legyen. (Ezt csinálták az utolsó pár évben az SZDSZ-esek is az önkormányzatnál.) Vö. Komássy Ákosnak azzal a röhejes mondásával is, hogy a polgármester legveszélyesebb kihívójának érzi magát.
süti beállítások módosítása