A mi Józsefvárosunk

257. Tűnt idők karikái

2014. október 27. - Amijo

03.jpgSemmi gárdistázás, semmi süteményezés, semmi jópofizás – drámai fordulat következett be másfél év alatt a polgi (és a kormánypárt) tüntetőkhöz való viszonyában. Késő is volt, spontán is volt – ezért sem merült fel, hogy most is beszéljenek a tüntetőkkel. Többek között ezt nyilatkozta a Népszabadságnak ma délelőtt Kocsis Máté a Fidesz székháza elé hirdetett sajtótájékoztatóján.

Pedig a székház korábbi "elfoglalásakor" – Selmeczi Gabriellával karöltve – még vaníliás karikával és aprósüteménnyel kínálgatta a tüntetőket (ám ez egyáltalán nem akadályozta meg abban, hogy utólag agresszív Bajnai-gárdistáknak nevezze őket). Kocsis most külön nehezményezte, hogy pont akkor rongálták meg a székházat, amikor – szerinte – a Fidesz gőzerővel dolgozik azon, hogy megnyugtatóan rendezze a netadó ügyét.

kocsis_selmeczi1.JPG

Kocsis Máté – aki sajtótájékoztatón főként a székház elleni támadásról beszélt, a több ezer ember békés tiltakozó felvonulásáról alig szót ejtve – élesen bírálta a demonstráció szerve- zőjét. Szerinte Gulyás Balázs nem mondott igazat akkor, amikor arról beszélt, hogy nincs semmilyen politikai szerepvállalása. Ő ugyanis „a mai napig egy józsefvárosi önkormány- zati intézmény felügyelőbizottságának a tagja szocialista delegáltként" – mondta a kommunikációs igazgató (nem mellékesen józsefvárosi polgármester), mindebből levonva azt a következtetést, hogy a tüntetést nem lehet úgy beállítani, mintha az nem politikai indíttatású lett volna. Így aztán ő politikai megmozdulásnak tekinti a történteket, slussz.

***

A több tízezres vasárnapi tüntetéséről ismertté vált Facebook-oldalon megjelent újabb bejegyzésben hazugsággal vádolják Kocsis Mátét. (A Fidesz különben ma megszavazta a netadó módosító indítványát, amelyben azt javasolják, hogy az adatforgalomra kivetett távközlési adó felső korlátja – hasonlóan a telefonadóhoz – magánszemélyeknél 700 forint, üzleti előfizetőknél pedig havi 5 ezer forint legyen – közölte az előterjesztő, Rogán Antal. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy a többek között az információ szabadságáért szer- vezett demonstráció folytatódik holnap este 6 órakor, a József nádor téren. Hírnarancs)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr306839225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása