A mi Józsefvárosunk

226. Jártomban-keltemben 7.

2014. szeptember 12. - Amijo

Diószegi Sámuel utca 14. - tűzfal panoráma
Az elmúlt napokban sokadszorra jártam a Diószegi Sámuel utca 14-ben, ahol mindig furcsa érzés fog el a szomszédos társasház tűzfala miatt.

dio12-1.jpg

Diószegi Sámuel utca 12. és 14.

A Dió 14 első épületének lakásai (az utcafrontot kivéve) a Dió 12 felé néznek, ablakaik és ajtóik csak ebbe az irányba nyithatóak, és csak a Dió 12 tűzfala jelenti a kilátást. A Dió 14 egyébként két épületrészből áll, az első közvetlenül a Dió utcafrontján, a második pedig eldugva, az új Kőris utcai lakópark felé, de ez is csak a Dió irányából közelíthető meg. A két épületrészből az első láthatóan jobb állapotú, a második kevésbé. Az első épületrész alsó szinti lakásai sötétek, de a feljebb lévő emeletek sem túl világosak, mivel elég zárt a beépítés, közel vannak egymáshoz a házak.

dio14-2.jpg

dio14-4.jpg

A Dió 12 takarása miatt rossz a helyzet, de ez még elviselhető lenne, ha legalább a szagok nem jönnének át a szomszédból. Ugyanis a Dió 12, Dió 14-gyel szomszédos lakásainak fürdőszoba, wc, és konyha ablakai pont a Dió 14-ben lakókra nyílik, és szellőzik, és a házak közelsége miatt alaposan át is érződik. A környék amúgy sem túl huzatos, így az ebédidőben terjengő illatok sokáig megmaradnak.

dio14-3.jpg

A ház egyébiránt megérett a bontásra, mindkét szomszédjával együtt, és az Orczy negyed-programban meg is kéne ezt lépni. Ezzel szemben az Önkormányzat az elmúlt 4 évben nem tett a környékért semmit, és jelenleg is csak homlokzati felújításokkal és az értelmetlen zöldterület betonozásokkal foglalkozik, a komoly problémák megoldása helyett. Felelős és szakértő csapatra van szüksége Józsefvárosnak, de már nem kell rá sokat várni, október 12.-én jövünk.

Körmendi Gábor Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr836693033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása