A mi Józsefvárosunk

123. Hát ti mik vagytok?!

2014. március 24. - ReveszM

02.jpgAz elmúlt napok slágere, a Nagyvárad téri aluljáróban lefolytatott molinós kergetőzés után újabb érdekesség történt, ezúttal a Mátyás téren. A Kesztyűgyárban ma reggel jelentek meg ezek a különféle nevekkel felcímkézett kartondobozok. Pontosítva, FIDESZ-es képviselők neveivel felcímkézett dobozok jelentek meg. Nem FIDESZ-es képviselők neveit véletlenül sem sikerült fellelni közöttük.

Vajon mit kerestek ezek a Kesztyűgyárban március 24-én délelőtt? És ugyan mi van bennük? Csak nem kampányanyagok?

kesztyu1.jpg

kesztyu2.jpg

Csakhogy – legjobb tudomásom szerint – a Kesztyűgyár önkormányzati intézmény, amely pártoktól függetlenül működik, így nem része FIDESZ kerületi szervezetének. Vagy mégis?

Révész Márta

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr925876781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodis.lajos 2014.03.24. 21:52:32

Fölmerült egy másik kerületi közéleti blogban, hogy ha ilyet lát egy kisebbségi képviselő, miért nem nézi meg, mi van a dobozban. Miért csak kérdez, méghozzá úgy, mintha bocsánatot kérne még azért is?

Révész Márta 2014.03.25. 13:56:15

Soha nem jut eszembe más nevére címzett lezárt dobozt felnyitni a címzett felhatalmazása nélkül. Erre tanított az édesanyám.

Révész Márta a képviselőtestületben kisebbségben lévő MSZP képviselője (de nem kisebbségi képviselő)

prokontra 2014.03.25. 14:04:05

Úgy tűnik, nem egyedi jelenség a fenti. Tegnap magam is arról bizonyosodtam meg, hogy az önkormányzati szolgáltatók - a saját feladatkörük ellátása helyett - a választási előkészületekre lettek átcsoportosítva. A történet a következő: 61 éves, 45 év folyamatos munkaviszonnyal rendelkező megbízottam ( civil érdekvédelmi aktivista vagyok) januárban igényt nyújtott be aktív korúak ellátására. Életében először kért "kegyet" a méltóságos önkormányzattól, s - jegyezzük meg - 45 év alatt busásan befizette az államnak a segély kompenzációját. Az ügyintézési határidő 30 nap, hiánypótlásra való felszólítás határideje 8 nap. Várt. Várt. Várt. 35 nap múlva (!) felszólították hiánypótlásra: igazolja, hogy jelenleg miből él. Bravo! Mivel nem kap semmilyen ellátást, épp abból él! Telefonja kikapcsolva, ezáltal munkát keresni sem tud, az albérletéből kilóg a lába. Az ügy az irodavezető asszonyhoz került, aki 15 perc alatt módosította a papírokat, és egyszeri, rendkívüli, maximális összegű (15.000 Ft)-os segélyt állapított meg részére. Azután ügyfelem ismét várt. 3 hétig. Tegnap telefonon érdeklődtem az ügyintézőnél: a harmadik hónapja ellátatlan lakos mikor számíthat a törvény által előírt ellátás folyósítására? És most tessék figyelni, a válasz a következő volt: " Fogalmam sincs. Készülünk a választásokra, képzésekre járunk, jegyzőkönyv vezetők leszünk, nincs időnk az igények feldolgozására. Ha belefér, akkor e hónap végén kap valamit, ha nem, akkor csak április végén-május elején." Nos: szeretném felhívni a kerület földesurainak figyelmét a következőkre: 1. _ Nem kegyet gyakorolnak, és nem hűbéri jogokat osztogatnak akkor, amikor teljesítik a szociális ellátásokról szóló törvény előírásait._ 2. Milyen felhatalmazással állítanak fel prioritásokat a(z) - egyébként napi feladataiknak eleget tenni igyekvő - Családtámogatási Iroda dolgozóinak? 3. Nem lehetne-e a politikai tevékenységet nem hivatali dolgozókkal végeztetni? Aktivisták? Független civilek? Miért kell olyan dolgozókat bevonni a választási előkészületekbe, akiknek állása, megélhetése épp a megbízóiktól függ? 4. A legfontosabb kérdés: mi lesz azokkal a lakosokkal, akik emiatt hátrányt szenvednek? Ha még az a huncut huszonezer forint sem fog a zsebükben kuncogni - miközben sorra kapják a kilakoltatás rémét is meglebbentő felszólításokat? Már nem számolom, hogy évek óta hanyadszor tesszük fel ezt a kérdést. Várom a Tisztelt Polgármester Úr és a KT elképzeléseit a probléma megoldásáról. Őszig hátha kitalálnak valamit, ha már 4 évig nem tettek semmi érdemlegeset. Addig is: gyorsítsanak az ügymeneteken a Családsegítő Irodában (is). Menni fog?

vajdapeterutca 2014.03.25. 14:41:37

@Révész Márta:

Valóban, legyünk precízek, bocsánat és köszönöm.

OK, akkor tényfeltárás bonyolultabban. Mondjuk azonnali telefon a jegyzőnek, amiben beszámol a tapasztaltakról? Kéri, hogy köztisztviselők és az ön jelenlétében bontsák fel, és készítsenek jegyzőkönyvet? Addig a helyszínen marad, hogy ne adjon esélyt az ügy elkenésére, tessék-lássék kivizsgálására?

Vagy hogy egy a napokban önök által kifogásolt másik ügyet, a testület mellé delegált tanácsadók politikai véleménynyilvánítását nézzük, arról mi a tanítás? Ha nem végez látható munkát, az nem baj, ha a pártom korrupciógyanús ügyére rákérdez, az baj? Az én pártom által delegált szakértő az frakciótanácsadó, és másnak semmi köze a tanácsaihoz, a más pártja által delegált szakértő az testületi tanácsadó, amihez köze van minden pártnak (de ez csak akkor jut eszembe, ha a pártom korrupciógyanús ügyére rákérdez)?

Vagy elfogadni a tetszés szerint visszavonható fizetést attól, akit ellenőriznem kellene? Aztán vele együtt maszatolni a problémákról, ahelyett, hogy a problémák feltárását és kijavítását igényelné a kormányon lévőktől?

Révész Márta 2014.03.25. 20:31:52

Tisztelt Vajdapeterutca!

Az első bekezdésben írtakat megértettem, de az utána következő két bekezdéseben írtakat nem.

@prokontra:
A leírtakból az derül ki, hogy az Ön ügyfelének nyugdíj előtti álláskeresési segély jár, ennek részleteiről bemásoltam egy linket.

kezenfogva.hu/Adatbazis/ellatasok/54.html

Szeretném hinni, hogy azóta már ez is rendeződött. Emellett még azt ajánlom, hogy keresse fel a legközelebbi nyugdíjas klubbot.
Azzal egyet kell értenem, hogy ez az ügyintézési idő elfogadhatatlan.
R.M.

vajdapeterutca 2014.03.25. 23:34:22

@Révész Márta:

Olvassa a kerületi pártelnökét azon a linken, amit megadott?

Terjesztett elő teljesítésigazolásokat Jóvér Bélánénak? Követte a kerületi pártelnöke magyarázkodását a 2012 decemberi iskolabeszámolók kapcsán? Realizálta, hogy az ön által beterjesztett előterjesztés, miszerint J.B.-né felkészítette a frakciót (konkrétan K.Á.-t, aki önmaga szerint a témafelelős), diametriális ellentétben van K.Á. állításával, miszerint ő nem készült fel?

Realizálta, hogy a K.Á. magyarázkodása, miszerint J.B.-né csak az (egyébként hivatalosan nem létező) szocialista képviselőcsoportnak szakért az önkormányzat pénzéből, ellentmond annak, hogy szintén K.Á. a rivális párt által delegált szakértőket az egészt testület szakértőiként emlegeti, nem frakciószakértőként (és ekként kifogásolja a politikai szerepvállalásukat a szocialistáknak kellemetlen ügyben).

Gondolja, hogy az MNP III. tervezése és végrehajtása megfelelő? Hogy a politikai kontroll megfelelő, a szocialisták tárgyszerű és határozott kritikusok, aktívan részt vesznek a hibák kijavításában?

Gondolja, hogy a képviselők jövedelmének a nagyobb részét kitevő, az önkormányzati többség által adott és bármikor visszavonható tanácsadói megbízás nem veti fel annak kockázatát, hogy önök nem a választók, hanem az önöknek tanácsadói megbízást kínáló többségi döntéshozók szempontjait próbálják kitalálni?

prokontra 2014.03.26. 11:32:57

@Révész Márta: Köszönöm válaszát. Időközben megbeszéltük élőben is. Üdv.
süti beállítások módosítása