A mi Józsefvárosunk

Nemzetbiztonsági kerékkötő [408.]

Egyedi törvények.

2024. március 14. - Amijo

Biró Marcell miatt írta át a törvényt Orbán Viktor. 
Veszélyhelyzet is van, nemzetbiztonsági főtanácsadó is kell. (24.hu

Biró Marcell Magyarbasi új balkeze. Jogkörei — hát nem semmi! A kormányfő "az ő útján" láthat el bármilyen rendészeti és idegenrendészeti, kül- és belpolitikai, nemzetbiztonsági, katasztrófavédelmi, bűnüldöző ás bűnmegelőző, büntetésvégrehajtó "és egyéb" rendé- szeti szakpolitikai feladatot (úgy tűnik, Pintér S. csillaga leáldozóban).

biro_marcell.jpg

Koordinálja a min.elnök nemzetbiztonsági, hon- és rendvédelmi tevékenységét (Rogán azonnal átszervezte a titkosszolgálatokat). Emellett Rogántól átkerül hozzá a nemzet- biztonsági információk áramlásának és a kormányzat ilyen döntéseinek elemzése stb.

Magyarbasi távollétében ő vezeti a Védelmi Tanács üléseit. (Ez — ne tévedjek! — üres formalizmusnak tűnik.)

Önállóan dönthet a kibertérből érkező támadás megszakításához szükséges intézkedé- sekről (remélem, sürgősen felvesz néhány embert, hogy 1–1,5 év alatt magyarázzák el neki az alapokat). "Bizonyos esetekben" ugyancsak önállóan dönt Magyarország bizton- ságát, honvédelmi érdekeit, szövetséges kötelességeit sértő ill. fenyegető rendszerekkel szembeni "katonai kibertéri műveleti fellépésről" is.

Beosztottainak fizetését szabadon állapíthatja meg.

Fügedi Ubul

Hsz., L. A.: "A faszinak konkrétan 0 nemzetbiztonsági tapasztalata van. Nála még a vadőr is kompetensebb lenne." A Wikipédia ezt kellőképp dokumentálja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3518354359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása