A mi Józsefvárosunk

Nemsokára nyit a Corvin [330.]

2023. április 27. - Amijo

A múlt héten leszedték a ponyvát a Corvin Áruházról – új nevén Corvin Palace – így jórészt láthatóvá vált az épület homlokzata*. Hamarosan lekerül az állványzat is, és májusra be is fejeződhet az áruház külső felújítása. A teljes felújítással nyár végére végezhetnek – írja a 24.hu

corvin_latvany.jpg

CORVIN ÁRUHÁZ INGATLANFEJLESZTŐ KFT.

A közel száz éves épületre a beruházó a Világgazdaság információi szerint az elmúlt öt évben 20 millió eurót, azaz hét és fél milliárd forintot költött.

A Blaha Lujza téri egykori Kasselik-telken állt és működött 1907-től 1922-ig az Apolló Mozi és az Apolló Kabaré. Ekkor lebontották, hogy holland és német tőkével felépíthessék az addigi legnagyobb "bevásárlóközpontot" a körút és a Rákóczi út kereszteződésében a Corvin Nagyáruházat. Reis Zoltán műegyetemi tanár tervei alapján 1925-ben kezdődött meg az építkezés, és 1926. március 1-én már meg is nyílt amerikai stílusú áruház.

*Eredetileg csak az alumíniumburkolat elbontásáról volt szó, de később Józsefváros önkormányzata bejelentette, hogy támogatja a magántulajdonban álló, műemléki védettségű épület homlokzatának felújítását is, hogy a településkép védelme érdekében váljon újra láthatóvá az épület.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5118112616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása