A mi Józsefvárosunk

60 milliós lombkoronasétány [322.]

Környezetünk állapotáról.

2023. március 26. - Amijo

60 millióból épült a lombkoronasétány Nyírmártonfalván,
csak éppen kivágták körülötte az erdőt. (Telex

Nemcsak húsz centi magas kilátókra költjük az EU-s pénzt. És egy pillanatig sem csodálkozunk, amiért szomszédaink úgy húznak el mellettünk, mint a vadlibák. Ha Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere 2017-ben megkapta volna a támogatást, a látogatók közel 3 évig nézhették volna a lombokat és a madarakat.

koronalomb.jpg

Az egész erdőt tarra vágták (…) lombkorona sétány építése közben, írja az Átlátszó. A lap a cikkéhez videóriportot is közölt (…) valóban látszik: az 50 méter hosszú sétány, mely értelemszerűen a fák lombkoronájának szintjébe illeszkedne, de nem tud oda illeszkedni, mert élő fa a közelében nem maradt. (via HVG)

Ezt meg csak az íze kedvéért (az utolsó a legszebb):

  • Lombkoronasétány Nyírmártonfalván – egyelőre erdő nélkül (Civishír) - „Aki ismeri az erdőgazdálkodás alapjait, az nem csodálkozik azon, hogy egy kivágott erdőben van egy lombkoronasétány” – mondta Filemon Mihály.
  • Az 50 centi magas erdő is erdő a lombkorona-sétányos polgármester szerint (Telex) - Filemon Mihály már jövő héten újratelepíti az erdőt, amit tavaly „le kellett termelni”.
  • Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester: „Nem volt feltétele a beruházásnak, hogy erdő is legyen a lombösvény körül” (444.hu) - A projekt finanszírozásához ki kellett vágni az erdőt.

Fügedi Ubul

P.s.: Ja, a polgi azt is mondja, hogy vissza akar erdősíteni. Mire azok a fák megnőnek, pont életveszélyessé rohad ez a konstrukció, és akkor kérhet uniós pénzt a lebontásához.

*

— Égig ér, vasból van és csicsereg. Mi az?
— Égigérő vascsicsergő.
— Fából van, húsz centis és semmi hangja. Mi az?
— Égigérő vascsicsergő. Magyar gyártmány.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr918081252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása