A mi Józsefvárosunk

Mégis megépül az MTK sportparkja [320.]

2023. március 18. - Amijo

Csaknem 27 milliárd forintért épül MTK-sportpark a Kerepesi úton. (RTL) 

Majdnem lemaradt: bár 2021 ősszén még drágállották a beérkezett ajánlatokat, most mégis megépül az MTK 4900 fő befogadására alkalmas multifunkciós sportparkja a Kerepesi úton – vette észre bő egy hete az Rtl.hu az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer honlapján.

mtk_latvterv.jpg

A Kerepesi út 17. szám alatti – közel 95 ezer négyzetméteres – telekre sportcsarnokot, parkolókat, kávézót, látogatóközpontot, apartmanokat és irodákat építenek. Ezen kívül egy 250 kWos naperőművet és kültéri focipályákat is.

taurus-gyar.jpg

A területen 1893-tól 2014-ig gumigyár működött, kezdetben a Magyar Ruggyantaárugyár, majd 1973-tól Taurus Gumiipari Vállalat néven, azt követően pedig a Michelin folytatta itt a gumigyártást. 2014-ben a gyár bezárt, majd 2017-ben a Fiumei úti sírkert, az Aréna pláza és a vasút által határolt területet felvásárolta az állam, az egykori gyárépületeket pedig elbontották.

A fejlesztést a kormány kiemelt beruházásnak minősítette. És mindez „csak” 27 milliárdba fog fájni nekünk…

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9218074812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása