A mi Józsefvárosunk

Mi vajon mire készülünk? [319.]

Ezt is az archívumnak.

2023. március 14. - Amijo

Hozzáértésével mindenkit rendszeresen lenyűgöző honvédelmi miniszterünk (korábban a Heti Válasz kiadó–főszerkesztője, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyet- tese, máig a Magyar Tartalékosok Szövetségének TÁRSADALMI elnöke) lenyűgözően tömören foglalta össze, miért alapvető, hogy minden rendelkezésünkre álló eszközzel segítsük az agresszor ellen hazáját védő ukrán népet: Az Amerikai Egyesült Államok, a Nyugat, a „szabad világ” támogatása nélkül Ukrajna már rég elvesztette volna ezt a háborút — jelentette ki. Azt is hozzátette még, hogy Európában már mindenki háborúra készül — kivéve minket, magyarokat.

orban_honvmin.jpg

Nem szemlézem az interjú további részeit, amelyekből leginkább történelmi, földrajzi és geometriai ismereteinek hiányosságairól értesülhetünk, valamint (ez utóbbitól aligha függetlenül) arról, hogy szerinte az embereknek a képletek szenvedést okoznak. Akit érdekel, olvassa el maga.

Csak még annyit, hogy a Magyar Honvédség azon melegében toborzó kampányt indított. A miniszter leszögezte: a kaszárnya kapuja nyitva, várják a fiatalokat!

Még aznap (tegnap este) megjelent a Magyar Közönyben a kormány különleges helyze- tekre kidolgozott védelmi és gazdasági mozgósítási terve. A jogszabályban több különös fogalom tűnik fel, mint például a „gazdaságmozgósítási helyzet”, a „gazdaságfelkészítési tervezés” stb. stb.

A gusztustalan bikkfanyelven összegányolt szöveget az általam ismert katonák a követ- kezőképp összegzik. „A haveroktól túlárazva fölvásárolni minden eladhatatlan szart, és beraktározni” — Alighanem a lélegeztetőgépek mellé, de ezt már csak én teszem hozzá.

Fügedi Ubul

Slusszpoén: A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szerint azért kellett gazdaságmozgósítási tervet készíteni, mert világháború fenyeget. (24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7318072114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása