A mi Józsefvárosunk

Milyen ország Fehéroroszország? [312.]

Édentől keletre.

2023. február 14. - Amijo

„Szijjártó Péter nem csak kolléga, régóta ismerik és tisztelik Belaruszban”. (444.hu

A biztonsági alibiválasz szerint fehérorosz ország. A legutóbbi elcsalt választás után külföldre menekült ellenzéki másodvezető szerint olyan ország, amelyben „egy Nobel-békedíjast perbe fognak, újságírókat kínoznak meg, és orosz katonákat képeznek ki, mielőtt Ukrajnába küldenék őket harcolni”.

szijjarto_alejnyik2023.jpg

A választást elcsalt, ellenzékét koncepciós perekkel börtönbe zárt, az orosz agressziót feltétel nélkül támogató diktátor „külügyminisztere” szerint Fehéroroszország az az ország, amelyben Szijjártó Pétert „régóta ismerik és tisztelik”.

Mármint ők, akiknek nevezett nemcsak kollégája, de lelki társa is.

Fügedi Ubul

*

Arról, hogy mi történt a Lukasenka-rendszerben a 2020-as választás óta, tavaly részlete- sen beszélt a 444-nek Hanna Ljubakova újságíró. Elmondta, hogy a tiltakozást tüntetők megkínzásával és mindenféle civil szervezet feloszlatásával nyomták el. A belarusz állami médiában pedig elmondása szerint éppen úgy dicsérik Orbán Viktort a Nyugattal szem- beni ellenállásért, mint az orosz propagandában. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3018049790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása