A mi Józsefvárosunk

Bontandó bérházakról XVI. [294.]

Tisztes u. 7. és Tolnai Lajos u. 37.

2022. december 07. - Amijo

Lassan végére érünk Józsefváros módosításokkal elfogadott vagyongazdálkodási terve szerint bontandónak ítélt önkormányzati bérházainak felsorolásának. Utolsó előtti összeállításban nézzük meg ezt a két házat. (Emlékeztető: 130 bérház közül 29-et bontásra, 7-et funkcióváltás- ra jelöltek, 50 épület vár szerkezeti felújításra, ill. 7 esetében még vizsgálják a lehetőségeket.) 

*

Tisztes utca 7. (Hrsz.: 38839/26)

Oetl Antal megrendelésére 1913-ban épült földszintes lakóház. A kivitelező (építőmester) Pucher István volt. Jelenleg ugyanazon a helyrajzi számon(!) van egy ötlakásos bérház, egy játszótér, egy kutyafuttató és egy közkert is. Felmerült, hogy helyén közterület léte- süljön.

tisztes7-1.jpg

tisztes7-2.jpg

A ház egy részének megtartásával fedett közösségi tér létrehozására van lehetőség, míg más bontandó részei a szomszédos szabad tereket bővíthetik.

Tolnai Lajos utca 37. (Hrsz.: 34951)

Nonn József részére 1889-ben Stakovits Albert tervezte és építette földszintes lakóház, különleges építészeti értéket nem képvisel, állapota mára nagyon leromlott. Jól kihasz- nálható telekméret, a Terv középtávon bontandónak jelölte.

tolnai37.jpg

Mára tehát ennyi, innen folytatjuk majd utolsó összeállításunkat lét Vajdahunyad utcai házzal. További szép estét mindenkinek.

LaMa

*

Bérlakás, bérházfejlesztés. A vagyongazdálkodási terv után elkészült Józsefváros 2022-2023 évekre vonatkozó lakásgazdálkodási terve is. Most már térképen is követhető a fejlesztések aktuális állapota – itt megtalálható a pontos címekkel, részletekkel, a közbe- szerzések eredményeivel, és a projekt aktuális állapotával.

A Vagyongazdálkodási terv központi eleme a bérház- és bérlakásfejlesztési program. Szintén ez a terv rögzítette a 130 db önkormányzati bérházzal, és az önkormányzati tulajdonú üres telkekkel kapcsolatos közép (2022-2024) és hosszú távú (2025-2029) elképzeléseket. Kijelölte a bontandó, a felújítandó, a funkcióváltásra javasolt, az épületszerkezeti felújítást nem igénylő bérházak körét. (via jozsefvaros.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1717997386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása