A mi Józsefvárosunk

Tagadnak rendületlenül [284.]

2022. november 04. - Amijo

Tagad a Belügyminisztérium: Könnyen cáfolható hazugsággal
vádolja őket a Momentumos politikus. (Propeller

Tovább bonyolódik a magyarországi titkos kínai rendőrség ügye. Ami annyira titkos, hogy még a magyar rendőrséget felügyelő Belügy sem tud róla – lásd előző poszt. Csakhogy Tompos Márton állítása szerint ők megtalálták a Budapesten (az egyiket itt nálunk az egykori Ganz Gyár területén) működő kínai rendőrség összekötő tisztjét.

kinai_rendorseg.jpg

Aki a kínai médiában

  • a Hungary-China Police Exchange Association Executive Vice President (Magyar-Kínai Rendőri Egyesület ügyvezető elnöke)
  • és Hungarian-Chinese Police Liaison Officer, Ministry of Internal Affairs of Hungary (Magyar-Kínai Rendőrségi Összekötő tiszt a magyar Belügyminisztériumnál) titulusokkal szerepel.

Mint Tompos Facebook-bejegyzésében írja, a Belügyminisztérium „valahogy elfelejtette megemlíteni, hogy van náluk egy ilyen összekötő tiszt”, akit 2018-ban és 2016-ban ők maguk ki is tüntettek. Plusz 2014-ben a Külügy, 2007-ben pedig a Gyurcsány-féle igaz- ságügyi tárca is. És a Belügyminiszter nem tud semmiről... Hmmm.

Tompos ezért újabb kérdésekkel fordult a Belügyhöz, „hátha most már rémlik nekik valami”. Én meg újra megkérdeném: hogy francba van az, hogy a magyar Belügy tudta nélkül kínai rendőrség működhet/működhetett Budapesten, és itt nálunk, a kerületben?

Arra a kérdésre, hogy nem lehetséges-e, hogy tulajdonképpen csak egy politikai posztról van szó, amihez nem társulnak operatív feladatok, Tompos Márton a következőket válaszolta: elképzelhető, hogy az említett illető nincs közvetlen kapcsolatban a tengerentúli kormányablakoknak (help center, service station) nevezett irodákkal, de az egészen meglepő lenne, ha egy olyan nem túl nagy kínai diaszpórában, mint amilyen a magyarországi, van egy önálló rendőri összekötő tiszt, van kettő segítő központ, és senki nem tud semmiről. (via Infostart)

*

Európa-szerte újabb híreket hallani arról, hogy Kína illegálisan megfigyeli és elhallgat- tatja politikai ellenfeleit külföldön. Az hollandiai RTL Nieuws arról számolt be, hogy 2018 óta Kína illegális rendőrőrsöket működtet az országban. Ezeket az amszterdami és rotterdami egységeket a jelentések szerint nem regisztrálták a holland kormánynál. A külügyminiszter elrendelte az ország területén illegálisan működő kínai rendőrségi irodák bezárását. (444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2117970616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása