A mi Józsefvárosunk

A kínaiak már a spájzban vannak? [283.]

2022. november 01. - Amijo

Illegális kínai rendőrőrs működhetett Budapesten
a Belügyminisztérium tudta nélkül. (HVG

Méghozzá kettő: az egyik Kőbányán a másik itt nálunk a kerületben. Előzmény, hogy a Momentum parlamenti képviselője, Tompos Márton bő két hete egy videót tett közzé arról, hogy ellátogatott Golgota utca 6. sz. alatti épülethez, amelyre a csingtieni rend- őrség tábláit helyezték ki. Ámde épületben azt mondták neki, hogy ott semmilyen kínai rendőrőrs nem működik, és hogy nincsenek is Magyarországon kínai rendőrök. Majd pár nappal később a házról hirtelen eltűntek a kínai rendőrség táblái. Érdekes, nem?

kinai_golgota6.jpg

A képen kétoldalt látható két kék tábla tűnt el. Hirtelen.

De a legszebb az ebben, hogy Tompos amikor erről az egészről a Belügyminisztéri- umnál érdeklődött azt a választ kapta, hogy nekik nincs tudomásuk arról, hogy ilyen kínai rendőrségi irodák működnének Magyarországon. Ez is érdekes, nem? (Egyre jobban kedvelem ezt a fickót, főleg, hogy korábban ő volt az, aki  utánajárt a kormány lélegezte- tőgépes „maláj üzletének” is.)

Egy Kínára szakosodott jogvédő civil szervezet a Safeguard Defenders — szerint ezek az állomások adminisztratív szolgáltatásokat nyújtanak, például a kínai diaszpóra tagjai meghosszabbíthatják a jogosítványukat, de ez csak amolyan fedőtevékenység, mert emellett titkos és illegális rendőri munkát is folytatnak.

Csak kérdeném, illő tiszteletlenséggel: hogy francba van az, hogy a magyar Belügy tudta nélkül kínai rendőrség működhet/működhetett Budapesten, és itt nálunk, a kerületben?

*

Olvastam, hogy az olyan típusú hitelszerződések, mint amilyeneket a kínaiakkal kötöt- tünk (lásd a belgrádi vasút és a Fudan egyetem) csak a kínaiaknak kedvező feltételeket tartalmaznak, ezek egyike, hogy a hitelszerződés gyakorlatilag azonnal felmondható, ha az illető kormány a Kínai Népköztársaság egyéb érdekeltségeinek vagy BÁRMILYEN politikájának megpróbál nehézséget állítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr717968320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása