A mi Józsefvárosunk

Ma van az időközi választás [244.]

2022. június 26. - Amijo

Ez a nap is elérkezett: ma dönthetnek a Csarnok-negyed lakói arról, hogy az 5. számú választókörzetben ki legyen a képviselőjük a 2020 őszén tragikusan fiatalon elhunyt Balogh Lajos mostanáig betöltetlen helyén. Ahogy már korábban kiderült, hárman indulnak a posztért: az ellenzéki Pityó László, a fideszes Gondos Judit és a Munkáspárt/ ISZOM jelöltje, Simon György. (Ugyanebben a sorrendben szerepelnek a szavazólapon is.) 

csarnok-negyed1.jpg

Pár napja a Józsefvárosi Újság 5 kérdést tett fel mindhárom jelöltnek a programjukat, terveiket érintve, érdemes elolvasni.

Szavazni este 19:00 óráig lehet, tessék menni és választani! És amint van valamilyen eredmény, frissítünk.

Addig is további szép napot mindenkinek.

*

UPDATE 2022.06.26. 19:49 - Ez hamar meg volt… A nem hivatalos végeredmény szerint a mandátumot Gondos Judit szerezte meg 489 (63,02%) szavazattal, Pityó László 278 (35,82%) szavazatot kapott,  míg Simon Györgyre 9-en (1,16%) voksoltak.

*

Jelenleg a 11 ellenzéki mellett hat fideszes képviselő ül a testületben. Csakhogy: a hónap elején négy MSZP-s és egy DK-s képviselő új frakciót alapított. A döntéssel így a Fidesznek lett a legnagyobb frakciója, az ellenzéki pártok képviselői pedig két, öt-öt fős csoportra váltak szét, plusz a polgármester. Amennyiben ma az ellenzék jelölje győz – mivel a DK jelöltje – valószínűleg az új frakció bővül 6 főre. Ha a Fidesz jelöltje lesz a befutó, akkor 7-5-5-1 (7:11) lesz az arány a testületen belül. Ez továbbra is ellenzéki többséget jelent, de...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1617867569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása