A mi Józsefvárosunk

Hatalmi szóval [243.]

A nyuszi rokonai és üzletfelei.

2022. június 22. - Amijo

A kormány egy 43 oldalas titkos számításra hivatkozva adja 35 évre koncesszióba a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét és az ország összes településén a szemétszállítást. (Szabad Európa

orban-meszaros-csanyi-hernadi.jpg

  1. A tanácsok (korábban: önkormányzatok) egyik jelentős bevétele a szemétszállítás volt.
  2. Ezért tavalyelőtt novemberben ezt egy törvénnyel elvették tőlük, és az állam bevételévé alakították. A járványra hivatkozó, ugyanilyen típusú rablások eredményeként az egykori önkormányzatoknak saját bevétele alig maradt — legalábbis feladataik ellátására gyakran nem elegendő. Ezzel önkormányzat jellegük megszűnt, és nevük kivételével visszaalakultak a központi akarattól, az illetékes nertársak személyi döntéseitől függően gazdálkodó tanácsokká.
  3. „Az állam” ezután 35 évre koncesszióba akarja adni ezt a szépen jövedelmező ágazatot az e célra kijelölt strómannak. Kormányok mehetnek, kormányok jöhetnek, Magyarbasi már évtizedek óta csak a nemzeti gyásznap névadójaként lesz jelen közéletünkben, de a pénzt még mindig ő fogja kapni — vagy gyermekei, netán unokái (ki tudja, mi lesz ennyi idő múlva).
  4. Ugyanez az autópályák üzemeltetésével; az is egy zsíros konc.
  5. Az uniós és a hazai szabályok szerint egyaránt előzetes számításokkal kell bizonyítani, miért előnyös (az államnak!!!) az ilyen kiszervezés.
  6. Kormányunk erre a saját jogrendjében kötelező bizonyításra nem hajlandó. Bemondásra kellene elhinnünk, hogy van egy 43 oldalas számítás, aminek alapján a kiszervezés célszerű.
  7. A bíróságok futószalagon állapítják meg, hogy ez így jogellenes (naná), és bizonyítani márpedig kell.
  8. Válaszul kormányunk titkosítja az egészet, és juszt se ad ki semmit.

Oké, eddig a papírforma. De most:

  1. Egy pillanatig se higgyétek, hogy ezzel a dolognak vége. Ez csak a próba, ahogy az MNB alapítványaival is csak próbálgatták, hogyan veszítheti el a forint közpénz jellegét. Ez a két ügy lemegy, lesz belőle valami. De aztán úgy módosítják a jogrendet, hogy a 35 éves koncessziókat ne csak engedje, de direkt ösztönözze is. Megadtuk nekik a 2/3-ot; nagyon pontosan mondják, hogy ezzel felhatalmaztuk őket mindenre.
  2. Nagyjából 2028-ra ez a rendszer finanszírozhatatlanná válik, és összeomlik — de addigra már mindent kiszerveznek a strómanokhoz. Boldogan települhetnek ki a Seychelles-szigetekre, ahol már foglalgatják az ingatlanokat. (A szigetekkel nincs kiadatási egyezményünk, nem is lesz). Aztán pedig csapkodhatják a mellényzsebüket, mint Arany János bírója:

Jobbról koncesszió, nekem fütyöl,
Balról koncesszió, nekem fütyöl!

Fügedi Ubul

P.s.: Pokoli hőségben, hegyekben áll a szemét Pest megyében, de senki nem viszi el. Lenyúlni kiválóan tudnak. Üzemeltetni meg nem. No de senki se érthet mindenhez, ugyi?

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1617864817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása