A mi Józsefvárosunk

Megint gyászolunk [201.]

Megint egy jó ember ment el.

2022. január 26. - Amijo

Életének 50. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Setét Jenő, roma polgárjogi aktivista az Idetartozunk! Egyesület vezetője. A roma polgárjogi mozgalom egyik legsikeresebb kommunikátorát, frontemberét veszítette el vele.

setet_jeno_brada.jpg

Gyászolok. Elment Setét Jenő roma polgárjogi aktivista.

Mértéket adó ember volt, - a viselkedésével, a beszédével, a munkásságával mintát adott azoknak, akikért folyamatosan felszólalt és azoknak is, akik figyeltük, és ha lehetett, segítettük őt.

Magam is tapasztaltam, szenvedélyes, keményen vitatkozó ember volt, legyen szó a roma közélet megújításáról, a Diószegi utca környékének takarítási rendjéről, vagy a romák politikai reprezentációjának állapotáról. Ezekkel a vitákkal, beszélgetésekkel segített a legtöbbet nekem. Úgy emlékszem, ritkán mosolygott, ezért is kerestem búcsúképnek egy mosolygós képet róla.

Nehéz örökséget hagy maga után, csupa befejezésre váró feladatot, melyeket teljesíteni nem lesz könnyű, de nem tehetünk le róla.

Nyugodj békében, Jenő!

(Pikó András polgármester fb-oldala)

Megint egy jó ember ment el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5216824986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása