A mi Józsefvárosunk

Végül megbuknak. Mind. [196.]

2022. január 10. - Amijo

Orbán szolidaritásáról biztosította Tokajevet, Szijjártó pedig elismételte a kazah és az orosz elnök értelmezését. (Magyar Narancs

Tényleg muszáj a jelen kormánynak szolidaritást nyilvánítania a legutolsó, legundorítóbb diktatúrával is, szorongattatásának órájában. Tényleg -- mikor valósul már meg a várva várt magyar - észak-koreai csúcstalálkozó?

kazahsztan.jpg

A diktatúrák nagy barátainak van egy rossz hírem: végül mindegyik diktatúra megdől. Az összes. Csak idő kérdése. Persze a diktátorok és lelkes támogatóik tönkreteszik közben több millió ember életét, generációkat nyomorítanak meg -- és ezt semmi sem kompen- zálhatja. Az egyes tönkretett életért nincsen kompenzáció.

De végül megbuknak. Mind. Az összes. Kivétel nélkül.

Marosán Bence Péter

P.s.: Az országról, ahol lezárták a határokat, és a tüntetőkből lelőhető terroristák lettek, ebben a Telex cikkben olvashat részletesen.

*

A magyar külügyminisztérium a moszkvai narratívát ismételte meg: orosz hivatalnokok és a Kreml-párti média szerint ugyanis a felkelések mögött a „Nyugat áll”, a felkelők pedig államellenes terroristák. Ezen az állásponton van a kazahsztáni elnök, Kaszim-Zsomart Tokajev is, aki pénteki televíziós beszédében személyesen adta parancsba, hogy a biztonsági erők figyelmeztetés nélkül vessenek be éles lőfegyvereket a tüntetők ellen. (via Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5116809546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása