A mi Józsefvárosunk

Volt egyszer egy időközi… [132.]

Ma már csak emlék: Dopeman

2021. július 09. - Amijo

Dopeman: A magyarok még soha nem éltek olyan jól,
mint Orbán alatt. (HVG

2017 tavaszán volt egy időközi választás a Magdolna-negyedben, amit azért írtak ki, mert Budapest talán legnyomorultabb körzetében az addigi képviselő januárban lemondott, mert mint kiderült, a fideszes Balogh Szilveszter a sajátjait lopta meg, mélyszegénységben élő emberektől húzott le pénzeket.

dopeman2017.jpg

Balogh helyére többen is pályáztak, a Fidesz az akkori alpolgármestert, Sántha Péternét indította. Az MSZP akkor sem indított saját jelöltet, de egy „remek” gondolattól vezérelve beálltak a függetlenként induló Dopeman, azaz Pityinger László mögé. Ám nem csak ő volt az egyetlen ellenzéki jelölt – szintén függetlenként a helyi civilek, a Párbeszéd és az LMP támogatásával indult Románné Bolba Márta evangélikus lelkész is.

Aztán az április 23-án megtartott időközin Sántha Péterné 424 szavazattal fölényesen győzött. Dopemanra 256 voksoltak, Bolba Márta pedig 183 szavazatot kapott. Két erős ellenzéki induló megosztozott a szavazatokon – és vesztettek.

Az azonban megjegyzendő, hogy Dopeman gyakorlatilag csak az állandó szoci szavazó- kat hozta (Szili Balázs 2014-ben 266 szavazatot kapott), míg Bolba Márta 183 szavazatával legalább felerészt olyan, addig nem aktív szavazókat is be tudott vonni a választásba, kik korábban még sosem mentek el szavazni. Ez azonban akkor sem érdekelt senkit sem...

Most megint időszerű – és célszerű – lenne eltöprengeni ezen (is), így pár nappal az ellenzéki előválasztás előtt. Dopemannak meg jó zenélgetést kívánunk Lölő esküvőjén. Ott a helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8916618014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása