A mi Józsefvárosunk

Különben nem kaptak volna enni [119.]

A nemzetközi gyermeknap alkalmából.

2021. május 30. - Amijo

Az észak-koreai állami média szerint árván maradt gyerekek önként vállalkoztak, hogy bányában dolgozzanak (Telex

"Az észak-koreai állami média nagy ünnepélyesen arról számolt be, hogy árván maradt gyerekek önként vállalkoztak arra, hogy állami bányákban, gyárakban és ültetvényeken dolgozzanak. A KCNA állami hírügynökség szombaton 700 olyan gyerekről írt, akik gyárakban, ültetvényeken és erdőkben dolgoznak majd, míg csütörtökön sok olyanról, akik szénbányába kerültek, hogy „visszaadják legalább az egymilliomod részét annak a szeretetnek, amit a párt feléjük mutatott.”

foti_gyermekvaros.jpg

Eszerint a Koreai KP szeretetének már a puszta mutatása is legalább egymillió évnyi (de inkább több) munkát ér. Hááát... engem inkább utáljanak, ha kérhetném. Úgy tűnik, Észak-Koreában elég sok gyerek marad árván. Persze az is lehet, hogy az árva gyerekeket direkt importálják.

A kép a 2019-ben felszámolásra ítélt fóti gyermekváros egy részletét mutatja. Ha netán tudja valaki, hogy mi lett/lesz a gyerekekkel, hát érdekelne...

Fügedi Ubul

P.s.: Külön érdekes az a passzus, amely szerint nem fizetésért fognak robotolni, hanem azért, hogy ledolgozzák a kapott szeretetet stb.

*

Államtitok lett a fóti gyermekváros sorsa. Hiába próbált közérdekű adatigényléssel konkrétumokat megtudni a fóti Károlyi István Gyermekközpont tervezett megszünte- téséről Szél Bernadett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma elutasította az adatok kiadását – azokat ugyanis tíz évre titkosították. (via Népszava, 2019.03.30.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6116577386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása