A mi Józsefvárosunk

Emlékparkot kap Psota Irén [115.]

2021. május 17. - Amijo

Még február elején írtuk, hogy bonthatják a Psota-házat Tömő utca és a Szigony utca sarkán, mivel hogy lezárult a bontás miatt a cserelakások felújítására kiírt közbeszerzési pályázat. Az épületet még az előző önkormányzat adta el a Corvin-negyed fejlesztőjének, aki itt építi fel a Corvin-sétány folytatását; a beruházó Futureal ígérete szerint – a házak lebontása után – park lesz a helyükön kialakítva.

psota_emlekpark1.jpg

Akkor – a korábbi rossz tapasztalatok alapján – kételkedtünk, hogy tényleg park lesz itt, és keseregtünk egy sort, hogy két régi házzal ismét kevesebb lesz. (Kaptunk is hideget-meleget, hogy nem kell merő nosztalgiázásból minden régi, lerobbant ház bontásakor siránkozni, meg hogy a teljesen lepukkant, komfort nélküli épületekért nem kár, stb…)

psota_emlekpark3.jpg

A látványtervek szerint ilyen lesz majd ki az emlékpark (Forrás: Futureal csoport)

Most viszont egyre inkább úgy néz ki, hogy valóban nem üvegpalota, irodaház, stb. épül a helyén, hanem tényleg egy több mint 1500 négyzetméteres zöld térrel bővül a kerület, melyet Psota Irénről neveznek el.

A Corvin Innovation Campus* irodafejlesztést megvalósító Futureal közleményében az olvasható, hogy a komplexum területén alakítják ki a fenntarthatóság jegyében tervezett emlékparkot. Azt is írják, hogy a fákkal, vízjátékkal és közösségi funkciókkal ellátott zöld- övezet várhatóan jövő ősszel nyílik meg. Az épület körül futó Apáthy István utca fasorral, kiszélesített járdákkal és modern lámpákkal frissíti fel a környék látványát.

Most mit mondjak? Bár a látványtervek szépek, próbálnak nagy, lombos fákat mutatni, de gondoljunk csak Fürjes Balázs (egykori kormánybiztos) mára már „legendássá” vált 2017-es, a Dagály uszoda látványtervének kapcsán tett kijelentésére, vagy épp a Város- liget gigaépítményeinek csupazöld, csupafás, füves látványterveire…

De mint mondtam, a látványtervek szépek. Enni se kérnek, a papír is türelmes. Mi meg reménykedjünk.

LaMa

*A Corvin Innovation Campus a Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca és Balassa utca által határolt területen épül. A komplexum főbejáratánál valósítja meg a fejlesztő az emlékparkot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5216564360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holsteinszelet 2021.05.20. 23:55:22

Szép. De ahogy nézem, térkő azért már a látványterveken is van dögivel…
süti beállítások módosítása