A mi Józsefvárosunk

Nem gyanús [114.]

Az "állami szerv" nem az állam.

2021. május 14. - Amijo

Passzolgatják egymást közt a nyomozó hatóságok
a túlárazott maszkgyártó gép ügyét.
(444.hu

Csak az a költségvetési csalás, ha "az állam" pénzét lopják. A 100 %-ig a költségvetésből finanszírozott Állami Egészségügyi Ellátó Központ nem az állam, tehát ha az ilyen szerv pénzének a háromnegyedét(!) lopják el, az nem költségvetési csalás. Ahhoz a NAV-nak semmi köze.

maszkgyarto1.jpg

Tessenek ahhoz a rendőrséghez fordulni, amely szerint nekik ehhez semmi közük, mert nem dolguk az állami szervek árait "minősíteni". Igaz ugyan, hogy itt nem az állami szerv, hanem a maszkgyártó gép áráról van szó, de ez végülis mindegy. Van az elutasító formanyomtatványon egy olyan rovat, hogy "Indoklás", azt ki kell tölteni.

A két kulcsfogalom: Kína, közvetítő cég. Nincs itt semmi látnivaló, tessenek továbbsétálni!

Fügedi Ubul

*

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő még 2020 végén tett feljelentést a rend- őrségen hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanújával, mert az  Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 200 millió forintnál is többet fizetett olyan maszkgyártó gépért, amit amúgy körülbelül 50 millióért árulnak máshol. Az állami központ egy közvetítő cégtől vásárolta meg az eredetileg Kínából behozott gépet. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5116560578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása