A mi Józsefvárosunk

Mindig van egy-két új ötlet [101.]

2021. április 01. - Amijo

És mindig van rá egy-két (tucat) újabb milliárdocska. A Liget-törvényt pedig pont azért alkották meg, hogy ezeket senki se bírálhassa el valamiféle "szempontok" vagy pusztán a józan ész alapján. Az egyetlen, ami stabilnak, afféle alapkoncepciónak látszik, az a közpark rendezvényhelyszínné alakítása. Ezeken a rendezvényeken nagyokat kívánnak kaszálni valakik, akik a helyszíneket majd úgy kapják meg, hogy a fővárosnak abba se legyen beleszólása.

zuglo_liget.jpg

A városligeti felújítás részeként visszaállítják az 1894-ben megszüntetett Páva-szigetet is, ahová négy új híd vezet majd, ebből kettő autóval is járható lesz, írja a Népszava. A területen, amit csatornával terveznek leválasztani, egyetlen vendéglátóhely működik most, egyik tulajdonosa Papcsák Ferenc korábbi fideszes zuglói polgármester.

Előzmény:

Jól jött ki Papcsák a polgármesterségből, városligeti étterme milliókat termel. Papcsák 2017-ben egy, a tulajdonában lévő cégen keresztül kisebbségi tulajdonos lett az étteremben, így most már övé az osztalék negyede.

Értjük, ugye? Képviselőként benyújtja a törvényjavaslatot, aminek alapján polgármesterként óriási kedvezménnyel bérbeadhatja az épületet önmagának, mint egyetlen jelentkezőnek.

Így működik, ez a "nemzeti középosztály" megteremtésének programja.

Fügedi Ubul

*

Karácsony Gergely és helyettese most az ellen emelt szót, hogy a tudtuk nélkül újabb építkezés kezdődött a Városligetben. A főpolgármester legfrissebb fb-bejegyzésében  megosztotta a Kerpel-Fronius Gáborral közösen jegyzett levelét is. Ebben azt írják, a Városligetben a Mimóza-domb néven lehatárolt, a Kós Károly sétány és a Hermina út általi kiszögellésben eddig háborítatlan közparki terület ügyében voltak kénytelenek nyílt levelet megfogalmazni az ott tapasztalt fejlemények miatt. "A parkterületet a Városliget Zrt. lekordonozta és megjelent a kordonon egy látványterv, miszerint a területen egy új vendéglátóhely épülne. Ugye ez csak egy szerencsétlen áprilisi tréfa? Másként ugyanis nem tudjuk értelmezni" – áll a levélben. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8816488096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása