A mi Józsefvárosunk

Jól szervezett az oltás [98.]

2021. március 23. - Amijo

„Nem győzelmi jelentésként, hanem tényként mondom el, hogy Magyarország Európa leggyorsabb oltási sebességét diktálja” - kezdte az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóját György István államtitkár. (444.hu) 

Nincs semmiféle káosz — nyilatkozta (na, ki???) György István államtitkár (biológia–testnevelés szakos tanár, majd ügyvédjelölt*), az országos oltási munkacsoport vezetője. Talán ő az egyetlen olyan ember, akit erről nem kellett volna kérdezni.

gyorgy_istvan1.jpg

Próbálom magam elé képzelni György István területi közigazgatásért felelős(!) államtitkárt, az országos oltási munkacsoport vezetőjét, ahogy azt nyilatkozza, hogy "Hát ezt kérem, elbarmoltuk. Nincs széles ez országban még egy olyan ember, aki olyan pocsékul dolgozott volna, mint én."

Próbálom, nagyon próbálom... Nem sikerül.

*Emellett György István 12 évig volt Kőbánya polgármestere, majd főpolgármester-helyettes, később a Fővárosi Kormányhivatal vezetője. (megjegyzés a Facebook-on).

P.s.: Nem emellett: ezután volt politikai pozíciókban. Az életút elejét áttekintve arra próbáltam utalni, hogy egy efféle hangsúlyozottan szakmai munkacsoport vezetéséhez nem árt, ha a vezetőnek nemcsak adminisztratív, de szakmai ismeretei is vannak. Ezeket nemcsak iskolában lehet megszerezni (mindkét szakmámban autodidakta vagyok), de ott kötelező. A papír egyfajta garancia arra, hogy az illető tudja, miről van szó. De itt van még ez is a Szalonnáról: Ha nem lenne baloldal, ha nem lenne sajtó és nem lenne Brüsszel, még jobb lenne a helyzet. „…azért a nemgyőzelmijelentés legpofátlanabb részének mégis azt tartom, hogy megint az egészségügyi dolgozók mögé bújnak, és az orvostársadalom megsértéséről pofáznak..."

Fügedi Ubul

*

És ha már minden olyan jól szervezett: Ma az Auróra utca rendelőintézet vezetőjével közölte a kormányhivatal vezetője, hogy bár kialakítottak 7 oltópontot, nem kell oltaniuk, esetleg majd, ha lesz elegendő vakcina. A nemrég nyilvánosságra került rendelet szerint a területileg illetékes kórház igazgatója rendelkezik innentől a rendelőintézetünk munka- társi állományával, akik átvezényelhetők lesznek bárhová. Minderről semmilyen előzetes tájékoztatást senki sem kapott, így nem tudom megmondani, holnaptól kik rendelnek, gyógyítanak a rendelőben, mely háziorvos lesz elérhető a betegei számára. (Pikó András polgármester oldala)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4516475588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása