A mi Józsefvárosunk

Keresztényi szeretetből [90.]

Ezt az aljasságot hívják bosszúnak.

2021. február 26. - Amijo

Még a hónap elején a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget arról értesítette a NAV, hogy Iványi Gábor egyháza visszakapta a 0444-es technikai számot, így hosszú idő után ismét felajánlható nekik a személyi jövedelemadó 1 százaléka. Másfél hete pedig az Iványi vezette Oltalom Karitatív Egyesület (valamint Baritz Laura szerzetesnővér) kapta meg az Európai Parlament (EP) Európai Polgár díját Magyarországon.

ivanyi2021_1.jpg

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava

Eddig tartott az öröm, ugyanis pár napja a MET egyes intézményeire* – meg sem várva, hogy az ítéletet kézhez kapják, ill. hogy az ügy valamennyi jogi fórumon végigfusson – összesen 246 131 000 forint (ebből 90 millió a késedelmi díj) büntetést szabott ki a NAV. Amivel azonnal meg is terhelték az adófolyószámlájukat. Keresztényi szeretetből.

Nehogy azt higgyék már Iványiék, hogy itt a kánaán, és most végre hagyják majd őket békén dolgozni a szegényekér, a számkivetettekér. Hát nem. A bosszú fontosabb.

*A MET az ország hátrányos helyzetű térségeiben és Budapesten több óvodát, valamint általános és középiskolát tart fenn.

P.s.: Iványiék a határozat ellen fellebbeznek, és azonnali jogvédelmet kérnek.

*

A MET éves költségvetése (amelyben az Oltalom finanszírozása is benne van) 4 és 6 milliárd forint között mozog. Az egyházi státus megvonásával számos forrástól elestek – ilyen az szja felajánlott 1 százalékaiból befolyó összeg vagy az egyházi fenntartású intéz- ményeknek szánt költségvetési támogatás, s ilyenek a különböző, szintén egyházaknak kiírt pályázatok is. „Alsó hangon évi kétmilliárd forinttól esünk el minden évben, amit tarto- zások formájában görgetünk magunk előtt, és folyamatosan hadakozunk az államkincstárral vagy a NAV-val. Próbáljuk velük megértetni, hogy nem azért nem fizetünk, mert nem akarunk, hanem azért, mert nem kapjuk meg a nekünk járó forrásokat” – mondta Iványi Gábor a Magyar Narancsnak adott tavalyi, Szemben a rosszal c. interjújában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8416441952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása