A mi Józsefvárosunk

Karácsony felé [70.]

2020. december 23. - Amijo

Kedves Olvasóink, Tisztelt Józsefvárosiak! Megint eltelt egy év. Holnap Szenteste, majd ismét itt a karácsony. Aztán – ha szerencsénk van – az újév. Itt az ideje, hogy megálljunk egy pillanatra, s legalább ebben a pár napban – a jelenlegi körülmények ellenére – adjuk minden figyelmünket, szeretetünket barátainknak és családunknak. Még akkor is, ha ezt esetleg csak távolról tudjuk megtenni. Békés karácsonyt és sikeres, Boldog Új Évet mindenkinek!

karacsony2020.jpg

Gyöngyösi Rebeka rajza (Facebook  - Az Igazgyöngy Alapítvány által támogatott egyik mélyszegénységben elő gyerek alkotása.)

Ady Endre: Kis karácsonyi ének

Tegnap harangoztak,
Holnap harangoznak,
Holnapután az angyalok
Gyémánt-havat hoznak.

Szeretném az Istent
Nagyosan dicsérni,
De én még kisfiú vagyok,
Csak most kezdek élni.

Isten-dicséretre
Mégiscsak kiállok,
De boldogok a pásztorok
S a három királyok.

Én is mennék, mennék,
Énekelni mennék,
Nagyok között kis Jézusért
Minden szépet tennék.

Új csizmám a sárban
Százszor bepiszkolnám,
Csak az Úrnak szerelmemet
Szépen igazolnám.

***

És róluk se feledkezzünk meg: Idén azt kérjük mindenkitől, hogy december 1-től tárgyi adományok helyett pénzzel támogassa a munkánkat. Bár most a járvány sok szempont- ból megnehezíti életünket, szeretnénk, ha idén is sok család ünnepelhetné ajándékokkal, terített asztal mellett, fűtött szobában a karácsonyt. A pénzadományokból brikettet tartós élelmiszert veszünk: kiegészítjük a beérkezett tárgyai adományokat, hogy minden család csomagja teljes legyen. (via Igazgyöngy Alapítvány - Berettyóújfalu)

Az Igazgyöngy Alapítvány az egyik legismertebb gyerekszegénység és nyomor ellen küzdő civil szervezet Magyarországon, két évtizede küzdenek azért, hogy felszámolják az átörökített mélyszegénységet. Fő tevékenységük a tehetséggondozás és személyiség- fejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre. Az alapítvány igazgatója L. Ritók Nóra. "Csak dolgozni akarunk. Azért, hogy ne éljen ennyi ember szegénységben, esélytelenségben. Akiken mi segítünk, azok nem tudják, mi az a civil törvény. Nem tudják, mit jelent a választási kampány. Ők csak azt értik, hogy van, aki segíteni akar és tud is rajtuk. Még van. Még vagyunk." (L. Ritók Nóra)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr116356730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása